Meslek liseleri kat sayı olayından önce mühendislik amaçlı tercih ediliyordu. İmam hatip okullarının üniversiteye girişini engelleme işini örtülü olarak yapmak için meslek liselerine kat sayı ve seçim yasağı gibi şeyler getirildi. Bilişim okuyan, bilişim öğretmenliği dışında seçimi yasaklanmıştı yani.
O zaman teknik bir şey istiyorsan meslek lisesine, sözel yada daha farklı bir şey istiyorsan düz liseye gidiyordun. Meslek lisesi sayısı çok sınırlı idi. Kontenjan yok yani.
Seçim yasağı ve kat sayı olaylarından sonra meslek lisesine gelen öğrencilerin seviyesi düştü.
Bu şey kalktığında da sistem düzelmedi.
Daha sonra Amerika'da bazı okullar ortaya çıktı. Müfredatından büyük bir parça teknolojiye ayırıyordu. Hatta bunlar normal ders süresinden ayırıp, ulusal yazılım ve robot projelerine veriyordu.
STEM+A yazarsan detaylarına ulaşırsın.
Aradan yıllar geçti, teknik eleman bulunmaz oldu, mühendis kalitesi düştü. Ziya Selçuk geldi ve Teknik kolej diye okul kurdurdu. STEM+A eğitimi. Bunun Anadolu Teknik lisesinden müfredat olarak herhangi bir farkı yok. Öğretmen kalitesi olarak çok iyi olacak diyorlar. Ya kardeşim bu zamana kadar neden kötüydü peki diğer meslek liselerinde. Toplama kampı haline dönüştürdüler. Şimdide başka isimde okul oluşturuyorlar kötü imajı atmak için.
Ben A.T.L bilişim mezunuyum, alanında ünlü ve köklü bir okulda okudum, manzarası güzel bilen bilir. Daha sonra Herkesin bildiği Türkiye'de 5 üniversite var denilen 5 üniversiteden birinde bilgisayar mühendisliği okudum. Üniversiteyi çok rahat bitirdim alanımdan dolayı ve 3 yıl boyunca okulu okurken bu alanda çalıştım. İstanbul'da bulunan bazı okullar öğrenci kalitesi olarak farklıdır.
Eğitim açısından Türkiye'de doğru düzgün eğitim veren anadolu lisesi sayısı 15'i geçmez. Ders dinlesende, dinlemesende farketmez. Doktor çıkmamasının sebebi meslek lisesi öğrencilerinden kaynaklı. Mühendis çıktığını söyleyebilirim net bir şekilde, mezuna kalıp 1 sene çalışıp rahatlıkla geliyorlar. Ancak meslek lisesi çalışacak adamı değil çalışmayacak adamı alıyor. Buradaki anadolu liseleri mezunlarının çoğu benim aldığım puanı veya maaşı alması mümkün değil. Atanmış doktordan çok kazanıyorum ki yaşıtlarım hala öğrenci herhalde. Seneyede yurtdışına gidiyorum.
oradaki matematik hocam senin bilgisayar mühendisi olman sıfır dedi, moralimi aşırı bozdu
Üzgünüm ama Türkiye'deki öğretmenlerin %90'ı çapsız insanlar. Keşke farklı olsa. O %10'u ile karşılaşırsan hayatını değiştirebilirler. Kendi adam olsaymış, olsaymış, ahkam kesmesin.