Meslek lisesinden tıp kazanılır mı?

• Konuyu başlatan Relyh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 581
Son sene bile kazanılır yaz tatilinde geometri + paragraf çöz onun dışında 11 temelini sağlam tut gelir.

Bu netlerdeyken 1 senede tıp kazanılmaz, iyi bir devlet üniversitesinde minimum sağlam 2 sene lazım.

TYT netim şu an 20-30 civarlarında 10. sınıf 2.dönemindeyim. Ders temellerim çok az. Sizce olur mu?

Bana kalırsa kazanırsınız, önünüzde 2 seneden fazla var. Mezuna bırakırsanız 3 seneden fazla zamanınız var.

Bu yolda en önemli 2 şey var, disiplin, verim.

Her gün sıkı sıkı çalışacaksınız, özellikle matematiğe. Bol bol paragraf çözüp her dersi bitirceksiniz. 11. sınıf olunca sağlam tekrar yapıp AYT konularında temeliniz olacak.

Tıp bölümü sayısaldan aldığı için sayısal temelinizin olması lazım. Bu yüzden 10. sınıf bittikten sonra 11. sınıfa geçene kadar yaz tatilinde matematik başta olmak üzere fen derslerinde temelinizi atın. En kötü matematikte ilk 12 konuyu sular seller gibi ezberleyin, gerisi gelecektir.

Elimden gelenin fazlasını yapacağıma inaniyorum. Umarım inandığım kadar da basarılı olurum.

Ailem bilgi. Müh veya yazılım müh. Olayım diye bilgisayar aldı, illede gidilecek o mesleğe dedi bende mecburen gittim.
Ne alaka bilg mühendisi sayısal istiyor o yüzden meslek lisesinde işiniz daha zor nasıl mühendis olacaksınız meslekte?

Bu netlerdeyken 1 senede tıp kazanılmaz, iyi bir devlet üniversitesinde minimum sağlam 2 sene lazım.

Bana kalırsa kazanırsınız, önünüzde 2 seneden fazla var. Mezuna bırakırsanız 3 seneden fazla zamanınız var.

Bu yolda en önemli 2 şey var, disiplin, verim.

Her gün sıkı sıkı çalışacaksınız, özellikle matematiğe. Bol bol paragraf çözüp her dersi bitirceksiniz. 11. sınıf olunca sağlam tekrar yapıp AYT konularında temeliniz olacak.

Tıp bölümü sayısaldan aldığı için sayısal temelinizin olması lazım. Bu yüzden 10. sınıf bittikten sonra 11. sınıfa geçene kadar yaz tatilinde matematik başta olmak üzere fen derslerinde temelinizi atın. En kötü matematikte ilk 12 konuyu sular seller gibi ezberleyin, gerisi gelecektir.

Varımı yoğumu vereceğim yazın.

Ne alaka bilg mühendisi sayısal istiyor o yüzden meslek lisesinde işiniz daha zor nasıl mühendis olacaksınız meslekte

MTOK olayı var ya ona güveniyorlar.

Varımı yoğumu vereceğim yazın
İsteyen yazın temelini de atar tyt konularını da baya bir halleder bence iyi çalışın.

MTOK olayı var ya ona güveniyorlar.
Hocam bakarsanız meslekten çok daha az mühendislik çıktığını görürsünüz anadolu ve fenden daha çok çıkar hep çünkü daha iyi netler yapıyorlar onun olayı kalmıyor zaten.

İsteyen yazın temelini de atar TYT konularını da bayağı bir halleder bence iyi çalışın.

Hocam bakarsanız meslekten çok daha az mühendislik çıktığını görürsünüz Anadolu ve fenden daha çok çıkar hep çünkü daha iyi netler yapıyorlar onun olayı kalmıyor zaten.

Meslek lisesinin amacı eline iş yeri acma belgesi vermek herhalde.

Staj sana büyük sorun olacak yorulacaksın hedeflerin var ise açığa aldır ki tıp istiyorsan sadece dersine odaklanman lazım açığa aldırınca boşlarsan kazanamazsın bunu da unutmamak lazım her şey sende bitiyor kısaca.

Açığa aldırılmıyor maalesef. Ama iyi yandan staj parasıyla kitap alırım diye düşünüyorum :D

Meslek lisesinin amacı eline iş yeri acma belgesi vermek herhalde.
Mühendisler genelde kendi iş yerlerini falan açmaz ayrıca mühendis olduktan sonra farketmiyor zaten neyse hocam üniyle bir yere gelmek istiyorsanız bence geçin zaten ortamı fln daha iyi obpniz iyiyse veya lgsden zamanında fena olmayan bir puan aldıysanız geçin.

Umarım öyle olur. Sosyal başta olmak üzere birçok sitede ve YouTube kanallarında nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili tonlarca kamp ve program var.

Tavsiyem önce TYT'yi sağlama almanız. Türkçe için bol bol paragraf çözün, banko gelen dil bilgisi konuları vardır.

Türkçe için; paragraf, yazım kuralları, noktalama işaretler, büyük küçük harf, sözcükte ve cümlede yapı gibi konular özellikle gelmektedir. Bilgi Sarmal, hız ve renk yayınlarının paragraf kitaplarını bitirin. Günde en az 20 soru çözün. Ardından Benim Hocam Kadir Gümüş TYT Türkçe kampına başlayın, acele etmeye gerek yok, sindire sindire bitirin. Kadir Gümüş'ün "video ders kitabı" ve soru bankasını alın, size verdiği ödevleri çözün. En son olarak da konu bitince Bilgi Sarmal Yayınları TYT Türkçe soru bankasını alıp konu bittikçe çözün, Türkçe tamam olacaktr.

Matematik için; temel çok önemli. Temeliniz ne durumda bilmiyorum ama toplama çıkarmadan fazlası yoksa Antrenmanlarla Matematik ile başlayıp sağlama alabilir, veya bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampı ile başlayabilirsiniz. Bu hoca size ilk 12 konuyu öğretecektir. Ardından dilediğiniz kolay-orta kaynak ile ilk 12 konuyu sağlama alın. İlk 12 konu bitince artık TYT Matematik konularına başlamalısınız. Bu konuda tavsiyem yine bıyıklı matematiğin TYT matematik kampı, iyidir öneririm. Yine hocanın verdiği kitapları alırsınız. Konular bitince Kolay-orta, orta, ve denemeler ile ilerlersiniz.

Sosyal ve fen için pek bir şey diyemiyorum. TYT Sosyal için coğrafyayı halledin başta. Tarih, felsefe ve dinden yorum soruları geliyor sonra halledersiniz.

Fen kısmı için bir şey diyemeyeceğim biraz karışık. Yardımcı olacak arkadaşlar varsa yazabilir.

Mühendisler genelde kendi iş yerlerini falan açmaz ayrıca mühendis olduktan sonra farketmiyor zaten neyse hocam üniyle bir yere gelmek istiyorsanız bence geçin zaten ortamı fln daha iyi obpniz iyiyse veya lgsden zamanında fena olmayan bir puan aldıysa
Aile sıkıntısını geçtim LGS 287 puan 78 obp'ye sahibim. en dusuk anadolu bile 87 ile alıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı