Meslek lisesinden tıp kazanılır mı?

• Konuyu başlatan Relyh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 581
Umarım öyle olur. Sosyal başta olmak üzere birçok sitede ve YouTube kanallarında nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili tonlarca kamp ve program var.

Tavsiyem önce TYT'yi sağlama almanız. Türkçe için bol bol paragraf çözün, banko gelen dil bilgisi konuları vardır.

Türkçe için; paragraf, yazım kuralları, noktalama işaretler, büyük küçük harf, sözcükte ve cümlede yapı gibi konular özellikle gelmektedir. Bilgi Sarmal, hız ve renk yayınlarının paragraf kitaplarını bitirin. Günde en az 20 soru çözün. Ardından benim hocam kadir gümüş TYT Türkçe kampına başlayın, acele etmeye gerek yok, sindire sindire bitirin. Kadir gümüş'ün "video ders kitabı" ve soru bankasını alın, size verdiği ödevleri çözün. En son olarak da konu bitince Bilgi Sarmal yayınları TYT Türkçe soru bankasını alıp konu bittikçe çözün, Türkçe tamam olacaktr.

Matematik için; temel çok önemli. Temeliniz ne durumda bilmiyorum ama toplama çıkarmadan fazlası yoksa Antrenmanlarla Matematik ile başlayıp sağlama alabilir, veya bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampı ile başlayabilirsiniz. Bu hoca size ilk 12 konuyu öğretecektir. Ardından dilediğiniz kolay-orta kaynak ile ilk 12 konuyu sağlama alın. İlk 12 konu bitince artık TYT matematik konularına başlamalısınız. Bu konuda tavsiyem yine bıyıklı matematiğin TYT matematik kampı, iyidir öneririm. Yine hocanın verdiği kitapları alırsınız. Konular bitince kolay-orta, orta, ve denemeler ile ilerlersiniz.

Sosyal ve fen için pek bir şey diyemiyorum. TYT Sosyal için coğrafyayı halledin başta. Tarih, felsefe ve dinden yorum soruları geliyor sonra halledersiniz.

Fen kısmı için bir şey diyemeyeceğim biraz karışık. Yardımcı olacak arkadaşlar varsa yazabilir.

Fazlasıyla bilgi edindim çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin :D

Kötüymüş hocam keşke zamanında da çalışsaymışsınız.

Zamanında düşünemiyordum.

Fazlasıyla bilgi edindim çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin :D

Zamanında düşünemiyordum.

Hocam çalışabileceğiniz yaklaşık 2 sene var ve yeteri özveri ve gayret ile çalışırsanız, ve kesinlikle hedefinizi yüksek tutarak tıp kazanabilirsiniz, ama mezuna bırakmanız durumunda 9. sınıflara yeni gelen müfredat sizin için de geçerli olacak ve hiç bilmediğiniz bir müfredat üzerinden sınava gireceksiniz. O yüzden yarınınız yokmuş gibi çalışmanız lazım.

Hocam çalışabileceğiniz yaklaşık 2 sene var ve yeteri özveri ve gayret ile çalışırsanız, ve kesinlikle hedefinizi yüksek tutarak tıp kazanabilirsiniz, ama mezuna bırakmanız durumunda 9. sınıflara yeni gelen müfredat sizin için de geçerli olacak ve hiç bilmediğiniz bir müfredat üzerinden sınava gireceksiniz. O yüzden yarınınız yokmuş gibi çalışmanız lazım.

Evet tek şansım olduğunu biliyorum. Elbet olacak bir gün.

Meslek lisesinin amacı eline iş yeri acma belgesi vermek herhalde.
Özel meslek mezunu olarak nerdeyse doğru dediniz okuduğunuz bölüme göre değişir ama ben cnc mezunuyum liseden. Mezun olduktan sonra ben 1 sene mezuna bırakıp hazırlanıp üniversiteye gittim çoğu arkadaşım işlere girdi ve gerçekten iyi paralar kazanmaya başladılar. Bir insan okumak istemiyorsa kendinden emin değilse mesleğe gitmek mantıklı eski kafadan çıkmamız lazım çünkü gerçekten çok güzel paralar kazanıyorlar şuan meslek çıkışlılar ve iş bulma şansları çok yüksekte belki denk gelmişsindir kariyer net de vs aranan özelliklerde ya lisans bölümü ya ön lisans bölümü yada meslek lisesi şartları var fabrikalarda.
Yani bir hedefin var ise meslek lisesi çok mantıklı değil ama kendinden emin değilsen derslere kafa veremiyorum der isen iyi bir meslek lisesiyle iyi yerlere gelinebilir.
Ben meslek lisesi okumam diyen birisi üniversite iş imkanı az olan bir bölümden mezun olduktan sonra askeri ile çalışıyor ama sadece lise mezunu kat kat üstünü kazanabiliyor şuan şu ülkede öyle saçma bir düzenimiz var bu kadar üniversite açmanın sonuçlarıda bu.

Özel meslek mezunu olarak neredeyse doğru dediniz okuduğunuz bölüme göre değişir ama ben CNC mezunuyum liseden. Mezun olduktan sonra ben 1 sene mezuna bırakıp hazırlanıp üniversiteye gittim çoğu arkadaşım işlere girdi ve gerçekten iyi paralar kazanmaya başladılar. Bir insan okumak istemiyorsa kendinden emin değilse mesleğe gitmek mantıklı eski kafadan çıkmamız lazım çünkü gerçekten çok güzel paralar kazanıyorlar şu an meslek çıkışlılar ve iş bulma şansları çok yüksekte belki denk gelmişsindir kariyer net de vs aranan özelliklerde ya lisans bölümü ya ön lisans bölümü ya da meslek lisesi şartları var fabrikalarda.
Yani bir hedefin var ise meslek lisesi çok mantıklı değil ama kendinden emin değilsen derslere kafa veremiyorum der isen iyi bir meslek lisesiyle iyi yerlere gelinebilir.
Ben meslek lisesi okumam diyen birisi üniversite iş imkanı az olan bir bölümden mezun olduktan sonra askeri ile çalışıyor ama sadece lise mezunu kat kat üstünü kazanabiliyor şu an şu ülkede öyle saçma bir düzenimiz var bu kadar üniversite açmanın sonuçları da bu.

Çok çok hak veriyorum. Ama biz geleceğimizi düşünürken onlar çalıştıracak adam arıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı