Meslek lisesine gecmek mantikli mi?

Şu an 12. sınıf atp bilişim teknolojileri bölümündeyim 10 saat matematik 6 saat fizik 4 kimya 3 biyor 4 Türkçe 4 edebiyat 4 tarih kalan gereksizlerden de 2 3 tane ders görüyorum üniversite konusunda atp de imkanın oluyor matematik 4 sene alıyorsun fizik filanda 10. sınıf ve 11.sınıflarda 2 gün tamamen meslek dersi oluyordu 9. sınıfı hatırlamıyorum pandemiye denk geldi. Yani atp de 1 şansın olabilir ancak normal AMP ye gitme bence yoksa üniversiteyi unut diyebilirim.

Gidersem AMP asla gitmem zaten atp daha iyi.
 
Gayet makul aslında ama işletmecinin insiyatifinde hepsi çıraklık eğitimden gelen elemanlara daha fazla veriyorlardı. Aslında orayı da düşünebilirsin ama üniversite işi iptal.

5 bin filan alıyorlar eğer adamla anlaşırsan hafta sonu da gidersin fazladan verir ayrıca lise bitince gidip orada çalışmaya devam edebilirsin iş arama derdi çok olmayabilir. Eğer Anadolu'dan gidip iş ararsa biraz daha zor olur

Gidersem AMP asla gitmem zaten atp daha iyi.

Gitmek istediğin okula git ve rehber hocasıyla filan görüş şartlarını ders saatlerini filan sor ona göre karar ver sana kalmış işimiz zor her sene mezun artıyor boş durursan harcanırsın kendine bir şeyler katmaya bak
 
@AbdullahEsir Biliyorum bende ATP bilişim mezunuyum. Bende yakın saatlerde ders gördüm ancak anadolu lisesindeki gibi ders anlatılmıyordu bize. Hocalarda zaten meslek lisesi kafasıyla pek ciddiye almıyorlar. Orada üniversite için hazırlıyor seni burada meslek için arada fark var.
 
@AbdullahEsir Biliyorum bende ATP bilişim mezunuyum. Bende yakın saatlerde ders gördüm ancak Anadolu lisesindeki gibi ders anlatılmıyordu bize. Hocalarda zaten meslek lisesi kafasıyla pek ciddiye almıyorlar. Orada üniversite için hazırlıyor seni burada meslek için arada fark var.

Dediğim gibi gidip istediği okula sormalı bizim okulda bayağı Anadolu'dan iyi hazırlıyorlar 9'dan beri atp sınıfına ayrıcalık yapıyorlar. Öğretmenler çok kaliteli dershane hocaları filan bayağı iyi anlatıyorlar 20 kişiden 5 kişi üniversite düşünüyor sadece ben kendi alanıma gitmeyi düşünüyorum ona rağmen çok iyi çalışıyorlar anlayacağın o ki okula ve öğrenmenlere bağlı gidip araştırmalı yoksa başına daha büyük dert alır
 
Ben meslek okuyorsun 12. sınıfım ve bililişim bölümündeyim biz LGS puanı ile girdik Anadolu teknik programı diye bir şey hem üniversiteye hazırlanıyorsun hem de meslek dersi filan var.12. sınıfta staja gidmemiz gerekirken yaz tatilinde 45 günlük staj oluyor ve 12. sınıfta Full ders görüyoruz normal Anadolu gibi bende bilgisayar mühendisliği istiyorum muhendislikler 300k sıralama gerekiyor en az yoksa mühendis olamazsın bunun içinde biraz çalışman lazım en azından TYT'nin yarısı AYT'den de 20 net fazlası yapmalısın eğer 2 gün okula gelip edebiyat görüp 3 gün işe giderek 12. sınıfta bu netleri yapabileceğine inanıyorsan sana kalmış.

300bin sıralamayla gideceğin üniversiteden çok bir şey bekleme.
 
300bin sıralamayla gideceğin üniversiteden çok bir şey bekleme.

Ben sadece mühendis diplomasını ve yetkisini istiyorum ayrıca m. T. O. K ile bir ihtimalim var. Bu meslek lisesinde okuduğun bölüme devam edersen ek konteyjan veriyor tabii belirli üniversitelerde. Bu avantajıo kullanarak 50 60 k daha az yapıp girebilirim.
 
Ben sadece mühendis diplomasını ve yetkisini istiyorum ayrıca m. T. O. K ile bir ihtimalim var. Bu meslek lisesinde okuduğun bölüme devam edersen ek konteyjan veriyor tabii belirli üniversitelerde. Bu avantajıo kullanarak 50 60 k daha az yapıp girebilirim.
Bu devirde iş bulmak zaten zor, köklü bir üniversiteden mezun olmayıp sadece "mühendis diploması" alarak iş bulman çok daha zor. Kendini bayağı geliştirmen lazım ki diğerlerinden farkın olsun. Aile işi, torpil dersen orası ayrı.
 
Bu devirde iş bulmak zaten zor, köklü bir üniversiteden mezun olmayıp sadece "mühendis diploması" alarak iş bulman çok daha zor. Kendini bayağı geliştirmen lazım ki diğerlerinden farkın olsun. Aile işi, torpil dersen orası ayrı.

😀 Hocam tam üstüne bastın ben bunları düşünerek buraya geldim daha doğrusu babam düşünerek beni yönlendirdi bende onun yanında çalışmayı düşünüyorum anlayacağın planım var ona göre hareket etmeye çalışıyorum eğer olmazsa bira dediğiniz gibi işçi olmaya da hazırım yapacak bir şey yok TR de bu kadar oluyor daha da uğraşamam girerim bir fabrikaya amelelik ile17 30k arası verirseler 60 yaşına kadar sürteceğiz sonrası Allah kerim
 
Merhaba ben şu an 9.sinifim ve derslerim ne iyi ne kötü. Şu an normal Anadolu lisesinde okuyorum seneye 10.sinif ta meslek lisesine gecmek istiyorum bilişim bölümüne ama iyi bir üniversite hayalim de var. Arkadaşlarım hayatını mahvetme sakın gecme falan diyorlar ama Anadolu da kalmak istemiyorum derslerden de bir şey anlamıyorum okulda vaktimin boşa geçtiğini düşünüyorum. Ve ortam çok kötü ergen, keko bir sürü garip insan var. Arkadaşlarım meslekte daha çok böyle tipler var diyor bende o yüzden kiz meslek düşünüyorum. Ama üniversite kazanamazsın hayatın mahvolur diyorlar. Ben çalışmayı seviyorum staj falan yaparım diye düşünüyorum beni zorlamaz buyuk ihtimalle bir yandan da üniversite sınavına calissam( yazilim muhendisligi)sizde güzel bir üniversite kazanabilir miyim? Çok kararsızım geçip gecmeme konusunda.
Gittiğin meslek lisesine bağlı eğer mahalle arası mesleğe gidersen ortamı kötüdür fakat düz anadolu lisesi seviyesinde bir meslek lisesine gidebilirsin obpsi 85 üstü olan meslek liseleri düz anadoludan daha iyi bence meslek lisesinde keko tipler illaki var bunların genelide dersleri kötüdür şuan ki müfredat ile 4 zayıfı olan sınıfı tekrarına kalıyor çoğu bana göre kalır kendini bu meslekte geliştir illaha üni okuyacaksın diye bir şey yok çok fazlada kafana takıp kendini strese sokma meslek derslerini ciddiye al kendini geliştirebileceğin kurslara katıl (ücretsiz güzel kurslar var.) Bence güzel bir meslek lisesine gidebiliyorsan git anadoluda 4 yılını zehir etme mesleğe kötü diyenlerin ben anlamış değilim. Meslek lisesi okuyorum herhangi bir sorun varsa sorabilirsin.
 

Geri
Yukarı