Meslek Lisesine Gitmeyin

Evet Ankarada'ki en iyi meslek liselerinden birine gittim sanırım 3'teydi 12'lerle konuştuğumda stajda bir şey öğrenmedikleri, anca çay getirdiklerini söylüyorum.
Staj yerini okul değil, sen seçiyorsun. Bu onların problemi, diğer insanlar beni bağlamadı ve halen de umurumda değiller her koyun kendi bacağından asılır. Başkasının okula zorla geliyor olması, bölümü dışında meslek yapması bizi ilgilendirmez.

Sizi ilgilendirmiyor olabilir ama 4 sene sonra işsiz kalınca ilgilendiriyor.

Sizi ilgilendirmiyor olabilir ama 4 sene sonra işsiz kalınca ilgilendiriyor.
Benim sınıfımda azdı dediğiniz türden insanlar onlar kendilerine hiçbir şey katmadıkları için işsiz kaldılar ya da alt class işlerde başladılar. Neyse hayatta başarılar bu kadar açıklamadan sonra halen daha anlamıyorsan sınıfında bahsettiğin insanlarla aynı seviyedesin. İşsiz kalmayı kafana koyduysan kalabilirsin problem yok.

Meslek liselerinde 9.sinifta iki dönem ortalaması 70 üzeri olan biri mesela elektrik seçsin o çocuk hem matematik cografya derslerini görüyor hemde elektrik derslerini 12.sinifta yazın staj yapıyor derslerinde sıkıntı olmasın diye meslek yani 70 yapamayan öğrenci ise matematik cografya fizik kimya gibi dersleri görmüyor 12.ci sinifta hemi okula hemi staja gidiyor sonuç olarak da bir yeri tuturamiyor bu çalışmadan anlatabilmişimdir umarım

Arkadaşlar isteyen istediği kadar bahane üretsin, kendine yazık eder yalnızca.
Bir insanın kendi alanında ne kadar gelişim yakaladığı, ne kadar çaba sarf ettiği, ne kadar bilgi sahibi olduğu 500km öteden belli olur. Öyle insanlar var ki gayreti ile kaderine yön biçer. Kimisi de olmayan gayreti ile bir şeyleri bahane eder.

Meslek lisesinde görev yapan bir öğretmen olarak konuyu açan arkadaşımıza katılmıyorum. "Eğer istemiyorsanız mecburiyetten de olsa gitmeyin" bu kabul edilebilir bir başlık olurdu. Meslek liseleri maalesef ülkemizde yanlış değerlendiriliyor. Meslek liselerine yönlendirilen öğrenciler genelde bilinçli olarak gelmiyor bölümlerine. Genelde de bu öğrenciler diğer arkadaşlarının da egitim-öğretim haklarını engelliyorlar. Bu da meslek liselerinde kaliteyi düşüren en önemli etmen ancak kendini geliştiren, kısaca okumak isteyenler, hedefleri olanlar hangi okula giderse gitsin amacına ulaşıyor. Bir ilçedeyiz ve Okulumuzdan mühendis olan da var, beraber görev yaptığımız öğretmen olan gençlerimizde. Çeşitli işletme ve kurumlarda müdürlerimiz de var fabrikalarda çalışanlarımızda. Her şey sizin elinizde.

H

Hocam selam. Uzun süredir ara verdiğim foruma sizin bu mesajınız için tekrar giriş yaptım. Şuanda ne konusunda kariyer yapıyorsunuz? Sizin gerçekten çok geniş bilgi spektrumunuz var. Merak ettim sadece.

Düşük not alıp, kötü bir meslek lisesine gitmek kişinin biraz kendisiyle alakalıdır. Eskişehir'de meslek lisesi bitirip şu an çoğu anadolu lisesi mezunundan daha iyi yerlerde olan arkadaşlarım var. İnsan isterse çöplüğü bile kendine bayram yeri ilan eder. Başarılar

Hocam selam. Uzun süredir ara verdiğim foruma sizin bu mesajınız için tekrar giriş yaptım. Şuanda ne konusunda kariyer yapıyorsunuz? Sizin gerçekten çok geniş bilgi spektrumunuz var. Merak ettim sadece.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…