Meslek seçimi kararsızlığı nasıl giderilir?

Merhaba sayısaldan sınava girmiş birisi olarak şunları söyleyebilirim.
Öğretmenlik mesleği küçüklüğünüzden beri hayaliniz ise bence bunu gerçekleştirmekten çekinmeyin en azından içinizde bir ukte kalmaz bunların yanı sıra öğretmenlik gerçekten de son zamanlarda gerçekten düşüşe geçmiş bir meslek bir özel okulda görev almayacaksanız amcanız biraz haklı özellikle din öğretmenliği, tarih öğretmenliği gibi kısımlar okulların az ihtiyacı oldugu kişiler bu nedenden dolayı KPSS'den sonra atanmanız çok zor olacaktır

Sözel bölüme geçmiş olmanızı kafanıza takmayın o sadece okul ile ilgili olan bir şeydir siz sadece üniversite sınavınıza odaklanıp matematik ve sözel kasmaya devam edin önünüzde uzun bir süreç var eşit ağırlıktan birçok bölüme girebilirsiniz ve eğer gerçekten ben ders çalışıyorum ediyorum kafasındaysanız hukuk okuyun hukuk zordur fakat öğretmenlikte pişman olmanızdan iyidir muhtemelen bu sene dershaneye gideceksiniz okul açılırken tekrardan eşit ağırlığa geçme imkanınız olacaktır eğer geçemezseniz dershane yardımıyla eşit ağırlık kasabilirsiniz bu kadar kafanıza takmayın sınav dünyanın sonu değil.
Dershaneye gitmeyeceğim. Okul kurslarına gideceğim büyük ihtimalle. Sözel bölüme sadece meslek için değil matematik hiç yapamadığım için geçtim. Bu durumda halihazırda eşit ağırlık okurken sözele geçtikten sonra bir daha ea bölümünden tercih yapmaya çalışmak mantıksız geliyor.

Şöyle ki matematik yapamıyorum diye bir şey yok ya gerçekten denememişsindir veya önyargıların vardır matematiği gözünüzde büyütmeyin yapabildiğinizi gördükçe daha da zevk almaya başlayacaksınız fakat ben ille de sözelden sınava gireceğim diyorsanız sözelden tercih edebileceğiniz bölümlere bakabilirsiniz

Ayrıca dershaneye gitmeyecekseniz de yine de matematik öğrenebileceğiniz birçok yer mevcut bilgievlerine gidebilirsiniz YouTube'da çeşit çeşit kanallar var bunlar size oldukça yardımcı olacaktır hiçbir şey eskisi gibi değil eğer çabalarsanız yapamayacağınız bir şey yok öğretmenlik de aynı şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı