Meslek seçimi nasıl olmalı?

Bayburtlu Batman

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ne meslek seçmek istediğimi bilmiyorum her şeyden bunaldım artık hiçbir şeyden hevesim kalmadı bir isteğim yok. Sadece siyasetçi olup Cumhurbaşkanı mevkisine gelmek beni heveslendiriyordu, sizlere sormak istedim sizce ne oluyim ne yapayım? Kafam çok karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ne meslek seçmek istediğimi bilmiyorum her şeyden bunaldım artık hiçbir şeyden hevesim kalmadı bir isteğim yok. Sadece siyasetçi olup Cumhurbaşkanı mevkisine gelmek beni heveslendiriyordu, sizlere sormak istedim sizce ne oluyim ne yapayım? Kafam çok karışık.
Hiç bişey yapma ne kadar yatabiliyosan o kadar yat.

Bizim ülkemizde okuyup da Cumhurbaşkanı vs. olmak imkansız gibi bir şey. Bu işler hep torpille dönüyor açıkça görüyoruz. Şu an kaçıncı sınıftasınız ve hangi bölümdesiniz? En önemlisi ne tür şeylerden hoşlanırsınız?

Mesela ben 12. sınıfım. Çocukluğumdan beri öğretmen olmak istiyorum. Çevremdekiler, akrabalarım ve bazı öğretmenlerim dahi öğretmen olmanın mantıksız olduğunu, atanamayıp aç kalacağımı falan söylemişlerdi. İşte o an çok kafam karışmıştı, çok bunalmıştım ve o meslek dışında başka hiçbir mesleği yapmak içimden gelmiyordu. Ülkece artık hepimiz her şeyden bunaldık bu konuda yalnız değilsiniz. Geçenlerde bir hocamla nu konuyu konuşmuştum ve bana "eğer cidden küçüklüğünden beri o mesleği istiyorsan ve başka meslek aklına gelmiyorsa başkalarını dinleme, eninde sonunda başaracaksın" demişti. Bu sözü de bana cidden mantıklı geldi. En önemlisi başkalarının ne söylediğini umursamadan heveslerinize odaklanmak.

Konfor alanından çıkıp farklı aktiviteler yaparsan hevesini tekrar kazanabilirsin meslek konusuna gelecek olursak bunu biz bilemeyiz kimse bilemez kendin meslekleri tecrübe edip ilgi duyduğun alanda gelişmelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı