Meslek seçimi yapamadım

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.903
Makaleler
44
Çözümler
9
Bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyordum fakat bilgisayara biraz ilgim azaldı. Muhasebe, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bana cazip geldi. Bilmiyorum, belki bilgisayar ile ilgili bir iş bulurum. Ama bana engelli iş ilanı lazım. İşkur da ise böyle bir şey yok. Yani ayak işleri yaptırtıyorlar. Eğer engelli halimi söylemez isem maddi ve manevi dava açıyorlar.

Şimdi ne yapayım diye düşünüyorum. Bilgisayar kullanma becerim beni idare ediyor. Çok bildiğim söylenemez. Burada açtığım konularda yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Ama 4 yılı aşkındır istediğim meslek gözümden kaydı gitti. 3 gün önce böyle oldu. Şimdi meslek seçimi konusunda kafam karıştı. Aslında matematik ve mantık isteyen bir meslek düşünüyorum. Buna en ağır mühendislikler basıyor ancak mühendislikte gözümden kaydı gitti.

Şu anda boş gezenin boş kalfasıyım. Oyun oyna oyna bir yere kadar gelemedim. Bir baltaya sap olamadım. Yaş oldu 20 ve iş bulup çalışmak zorundayım ya da üniversitede ikinci öğretimi seçip hem okuyup hem çalışmak istiyorum.

Bir de açık öğretim üniversite mi yoksa ikinci öğretimi olan bölümler mi daha iyi olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
30-40 yıl boyunca yapacağınız işi bir sınav belirliyor. Mesleği ilgi alanlarınıza bakarak seçin.
Yazılımı hobi olarakta yapabilirim fakat benim aklımı çelen mantık ve matematik. Asıl bundan zevk aldığımı farkettim. Umarım yanlış bir yola gitmem.

İlgi alanım biraz karışık. Daha tam tutturamadım.
 

Geri
Yukarı