Meslek seçimi

Makaleler
49
İyi akşamlar,
Ekte atacağım fotoğrafta beğendiğim meslekleri tek tek araştırdım ve atacağım fotoğraftaki mesleklerden hangisi benim için daha iyi olur bilemedim.

Şurası ayrı bir nokta;
Bilişim bölümünü seven birisiyim ancak kötü üniversite kazandıktan sonra bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Seçtiğim mesleklerden hangisi daha kolay ve geçerli meslek ise önerirseniz sevinirim. Sınav puanı da düşük olursa iyi olur.

Gideceğim üniversite PAÜ veya Açık Öğretim Üniversitesi.

Ayrıca görüştüğüm hocalar bana sayısalı pek tavsiye etmiyor. Sebebi ise altyapım olmadığı için. Yapılabilir ancak senin için çok zor dediler ve daha kolay bölümler ve TM veya TS önerdiler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    81,6 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
İyi akşamlar,
Ekte atacağım fotoğrafta beğendiğim meslekleri tek tek araştırdım ve atacağım fotoğraftaki mesleklerden hangisi benim için daha iyi olur bilemedim.

Şurası ayrı bir nokta;
Bilişim bölümünü seven birisiyim ancak kötü üniversite kazandıktan sonra bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Seçtiğim mesleklerden hangisi daha kolay ve geçerli meslek ise önerirseniz sevinirim. Sınav puanı da düşük olursa iyi olur.

Ayrıca görüştüğüm hocalar bana sayısalı pek tavsiye etmiyor. Sebebi ise altyapım olmadığı için. Yapılabilir ancak senin için çok zor dediler ve daha kolay bölümler ve TM veya TS önerdiler.

İç Mimarlık Sayısaldır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Eşit ağırlıktır. Sayısal olmayacak ise önermem.

Hocam, ben olsam bankacılığı tercih ederdim. Hem gelir düzeyi yüksek, hem de masa başında bir iş. Şimdi belki diyeceksiniz önemli olan mutluluk ama emin olun parada mutlulukla oluyor.

İyi akşamlar,

Şurası ayrı bir nokta;

Maliye, muhasebe, Güro yönetimi, çağeı merkezi vb. Bölümler gereksiz, pek geçerliliği olmayan genelde askerliği ertelemek ya da üniversite ortamı görmek için olan bölümler.

Bilişimle ilgili bölümlerde iyi kötü üniversite diye bir olay yok. Oldukça hacmi olan ve para kazandıran alanlar. İster serbest çalışın, ister bir şirket altında çalışın hiç kimse diploma denen değersiz kağıt parçasına bakmaz bu alanlarda. Ortaya koyduğunuz projelere bakarlar. Ancak sayısal zekâ ve mantık gerektirir özellikle programlama. Çalışma disiplinin varsa başarırsın. Tanrı zekileri değil, çalışkanları ödüllendirir.

Tavsiyem bilgisayarla olan ilişiğiniz hobi olarak devam ettirmeniz. Matematik altyapınız yoksa, kafayla TYT yapsanız bile AYT zorlayacaktır. İç mimarlık belki iyi bir yerin diplomasıyla işinize yarayabilir, gerisinden ümit beklemeyin derim.

Tavsiyem bilgisayarla olan ilişiğiniz hobi olarak devam ettirmeniz. Matematik altyapınız yoksa, kafayla TYT yapsanız bile AYT zorlayacaktır. İç mimarlık belki iyi bir yerin diplomasıyla işinize yarayabilir, gerisinden ümit beklemeyin derim.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen. İç Mimarlık alanında tecrübe ve bilgi birikimine bakarlar. 3D görselleştirme ise pasta üzerine çilek olur.
Okurken şantiyelerde çalışan kişiler halen daha iş bulabilirler. Düz mezun olunca her meslekte olduğu gibi iç mimarlıkta da istihdam zor oluyor.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen. İç Mimarlık alanında tecrübe ve bilgi birikimine bakarlar. 3D görselleştirme ise pasta üzerine çilek olur.
Okurken şantiyelerde çalışan kişiler halen daha iş bulabilirler. Düz mezun olunca her meslekte olduğu gibi iç mimarlıkta da istihdam zor oluyor.
Konu sahibi hocam mezun olmuş da iş aramıyor ki. Mezun olduğu gün, ne deneyimi? Okunulduğunda diğerlerine kıyasla rahat edeceği bir alandı iç mimarlık, o sebeple yazdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı