Meslek Seçimi

Scorpio92

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar ben bir anadolu lisesi öğrencisiyim ve sözel bölümdeyim. Fakat evde ders çalışırken çok salıyorum hatta ders çalışamıyorum bile. Sözel bölümü ezberim iyi ve sayısalım berbat olduğu için seçtim fakat bi yandan da sayısala da çalışmak istiyorum. Tabi o ayrı konu ama bana sözel bölümde iyi bir meslek önerileriniz var mı? Bu meslek tam bana göre olması gerek ve Türkiye de bu durumda pek yaşanılamayacağını ve iş bulamayacağımı düşünerek zaten yurtdışında okumak veya iş sahibi olmak istediğimi de söylemek isterim. Ayrıca bir çalışma tekniğiniz varsa da söylebilirsiniz çünkü evde ders çalışmak benim için çok zor bir hal alıyor. Üşeniyorum ve çalışmak istemiyorum hem sözele hem sayısala yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kendine ders çalışmayı eğlenceli hale getirmenin bir yolunu bulmayı dene. Herkesin konuyu daha rahat anladığı bir çalışma yöntemi vardır. Mesela ben arkadaşlarımla birlikte çalışınca anlıyorum.

Rehber hocanla görüşmen en iyisi olacaktır. Sevdiğin, hoşlandığın mesleğin peşinden git. Her zaman doğru çıkacak diye bir şey de yok tabii. Yatay geçiş yaparsın, tekrar sınava girersin bir şekilde halledilir. Çalışma ise herkesin ayrıdır. Kendince bir şeyler bulursun.

Benim de ezberim çok iyidir. Sınavlara çalışmam son gün bi ezber yapar her dersten 100 alırım. Ben sırf işsiz kalırım diğe sayısal seçtim. Dil istiyordum fakat iş olmadığından seçemedim. Küçüklükten beri bilgisayar ile haşır neşirim. Yazılımda biliyorum diğe onun üstünde okurum heralde. Sende geleceği olan bir meslek seçip yükselip sonra istediğini yapabilirsin. Örnek ablam marmara hukuk okudu yükseldi kadıköyde kafe açtı şuan kafe zinciri var ve oturduğu yerden para kazanıyor. Hukuku arasıra yapıyor full evde. Bunun gibi yapabilirsin sende

Yurtdışında özellikle de sanayi olarak gelişmiş ülkelerde teknik bir iş bilirsen, gittiğinde aç kalmazsın. İngiltere, Almanya gibi ülkelerde özellikle. Sayısal çalışman şart, ben de sevmem sayısal olarak çalışmayı ama herkes sevdiği şeyi yapacak diye bir kaide yok. Çoğu üniversitede eğitim yetersiz zaten sana meslekten daha çok diploma vermek için getiriyorlar. ODTÜ, İTÜ vb. mezunu değilsen zaten yurtdışında senin diplomanı pek tanımıyorlar özellikle Amerika'da hiç tanımıyorlar, lise diplomanı bile NACES ile karşılığını alman gerekiyor. Yani sen sayısaldan kaçtıkça senin hayallerinde senden uzaklaşacak kısacası bunu bilmen gerek🙂

Yurt dışı hayalleri için sayısal bölümler kapını daha rahat açar sözele göre. Amerika, Avrupa gibi kıtalarda teknik işlerdeki talep oranı oldukça yüksek. Yani iyi ve zeki bir mühendis, yurt dışında güzel paralara, şartlara çalışır.

Bunlar için de sayısal şart, yapacak bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı