Meta Quest 3 vs 3S

Datboi420

Kilopat
Aralarında nereden baksan 10k fiyat oynuyor, haliyle insan ucuz olanı alsam mı diye düşünüyor. Anladığım kadarıyla bu fiyat farkına kesinlikle değer denebilecek tek özelliği pancake merceğiymiş. Bunu Reddit'te öven insanlar genel olarak zaten VRa alışmış insanlar sanırım, hiç deneyimlememiş biri olarak çok bir fark görür müyüm? İkisini de denemiş biri bu farkın değip değmeyeceğini söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yerinde olsam Quest 3 alırdım, kendim de kullanıyorum. Doğrudan VR'a başladığım headset bu oldu. Öncesinde PSVR falan da denemiştim ama çok kısa süreliydi, o yüzden direkt mukayese edemiyorum. Quest 3'ün bile yer yer belli bi oranda görüntü kalitesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bence almışken Quest 3'ü al. Bütün olayı görüntü aktarımı olan bir cihazın "tek özelliği merceği" şeklinde öne çıkan bir özelliğini yabana atmanı hiç önermem. Zira 1-2 saat arası gözünde kalacak cihaz. Bunun haricinde headstrap almanı da öneririm, kendi headstrap'i oldukça rahatsız çünkü.

Ben yerinde olsam Quest 3 alırdım, kendim de kullanıyorum. Doğrudan VR'a başladığım headset bu oldu. Öncesinde PSVR falan da denemiştim ama çok kısa süreliydi, o yüzden direkt mukayese edemiyorum. Quest 3'ün bile yer yer belli bi oranda görüntü kalitesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bence almışken Quest 3'ü al. Bütün olayı görüntü aktarımı olan bir cihazın "tek özelliği merceği" şeklinde öne çıkan bir özelliğini yabana atmanı hiç önermem. Zira 1-2 saat arası gözünde kalacak cihaz. Bunun haricinde headstrap almanı da öneririm, kendi headstrap'i oldukça rahatsız çünkü.
Headstrap olayını herkes söylüyor ama uygun fiyatlı batterypackli bir strap bulamadım.

Aralarında nereden baksan 10k fiyat oynuyor, haliyle insan ucuz olanı alsam mı diye düşünüyor. Anladığım kadarıyla bu fiyat farkına kesinlikle değer denebilecek tek özelliği pancake merceğiymiş. Bunu Reddit'te öven insanlar genel olarak zaten vra alışmış insanlar sanırım, hiç deneyimlememiş biri olarak çok bir fark görür müyüm? İkisini de denemiş biri bu farkın değip değmeyeceğini söyleyebilir mi?

VR'a başlamak için Quest 2+ yani bir diğer adıyla Quest 3S'e bence hiç gerek yok. Quest 3'te kullanılan lens ve görüş açısının bu iki cihaza arttığı fark gerçekten muazzam. Hem 2 hem de 3'e sahip birisi olarak bence Quest 3 alın derim. Garanti sizin için önemliyse sıfırını alabilirsiniz ama ben daha çıktığı zamanlarda garantiyi önemsemeyip yurt dışından getirten birisi olarak kesinlikle 2.el öneririm. Headstrap kısmına katılmıyorum, Quest 2'yi Elite headstrap ile kullanan biri olarak Quest 3'ün kendi headstrapında hiçbir sorun yaşamadım o kadar da gerekli bir şey olduğunu düşünmüyorum.

1772384292343.png

Ekleme olarak bataryalı headstrapa çok ihtiyacınız yok, ben ve arkadaşım aldığımız günden beri cebimize powerbank alır kabloyla bağlayıp öyle kullanırız ve hiçbir şekilde rahatsız da etmedi.

Uyguna alabileceğimiz bir yer var mı bu cihazı? Bende ikisi arasında kaldım ama lensleri karşılaştırınca baya fark çıkıyor ortaya o yüzden bence de Meta Quest 3 daha cazip geliyor.

Uyguna alabileceğimiz bir yer var mı bu cihazı? Bende ikisi arasında kaldım. Ama lensleri karşılaştırınca bayağı fark çıkıyor ortaya o yüzden bence de Meta Quest 3 daha cazip geliyor.

İkinci el dışı maalesef yok. İnsanlar alıp kenara koyduğu için sıfıra yakın temizlikte cihazlar bulabilirsiniz üstüne üstlük dolap/sahibinden gibi yerlerin koruması sayesinde test ederek alıp onaylarsınız. Teknoloji işi yine de şans işi olduğu için gerisine çok karışmıyorum orası size kalmış. İkinci el Quest 2 ve yurt dışından getirip satan satıcılardan çıktığı gibi Quest 3 almıştım ikisi de kenarda durur, canım sıkılır oynarım hala hepsi de tertemiz eskisi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı