Meta Quest 3 vs Meta Quest 3S

Bu cihazı ara ara kullandıracak bir kullanım şekli yok mu hiç? Mesela film izlemek daha keyifli olur mu? Yoksa ne yaparsan yap sadece bir heves mi bu cihazlar?
Ne beklendiğine bağlı.

Oyun dışında bana göre yok. 1 - 1.5 saat kafanızda 500gr taşımak kolay değil. Göz çevresi burun eziliyor sonra bir güzel baş ağrısıyla bunlar birleşince bir daha izleyesi gelmiyor insanın.

onun dışında farklı tarzda oyunlar var ama oyun alacaksanız oyun başı 10 20 dolar ki bazı oyunlar 40 50 dolar civarı yani üç aşağı beş yukarı bir 100 200 dolar da cebinizden oyunlar için çıkacak. Oyunların fiyatlarına meta Horizon uygulamasından bakabilirsiniz.
Oyun işi farklı yollarla halledilebiliyor. O kadar parayı kimse vermez zaten. Verilebilecek para değil.

Film izlemek gerçekten güzel oluyor ama bir yerden sonra büyük ihtimalle boyununuz ağrıyacaktır ve o heves geçicektir çünkü cihaz böyle saatlerce takabileceğiniz bir cihaz değil zaten pili de 2 saat gidiyor internetten ekstra olarak pilini alabiliyorsunuz(3-5 bin lira civarıydı en son) Amazon'da falan satılıyordu ama ben hiç 2 saatten fazla kullanmadığım için denemedim. Bir sürü farklı şey yapabilirsiniz Netflix falan da vardı hatırladığım kadarıyla ama dediğim gibi benlik değil onun dışında farklı tarzda oyunlar var ama oyun alacaksanız oyun başı 10 20 dolar ki bazı oyunlar 40 50 dolar civarı yani üç aşağı beş yukarı bir 100 200 dolar da cebinizden oyunlar için çıkacak. Oyunların fiyatlarına meta Horizon uygulamasından bakabilirsiniz. Not cihazın ağırlığı 500gr.

Onun dışında modelleme mimarlık alanlarında kullandığını gördüm amaa bence sadece pazarlama ve dikkat çekmek için.
Yatarak film izlenemiyor mu? Ama sadece film izlemek için de pahalı bir cihaz olur. Ama diğer şeyleriyle birlikte belki. Herkese hitap etmiyor anlaşılan.

Ben de biraz heves ettim ama anlaşılan dediğiniz gibi kullanıp kenara atmalık. Ama ilk başta bir wow harika bir şey bu diyeceğimize eminim :)

Yatarak film izlenemiyor mu? Ama sadece film izlemek için de pahalı bir cihaz olur. Ama diğer şeyleriyle birlikte belki. Herkese hitap etmiyor anlaşılan.

İzlenebilir ama çok uzun süre izleyeceğinizi düşünmüyorum ama ben bu cihazı yıllarca kullanırım bir köşede kalmaz diyorsanız Quest3 alın yoksa almayın boşa para 30.000 liraya başka birçok teknolojik alet alabilirsiniz.

Ben de biraz heves ettim ama anlaşılan dediğiniz gibi kullanıp kenara atmalık. Ama ilk başta bir WoW harika bir şey bu diyeceğimize eminim :)

Büyük ihtimalle öyle dersiniz belki yaşadığınız ilde vatan MediaMarkt gibi bir yerde deneyebiliyorsanız deneyin belki çok seversiniz ama 2 sene önce almış birisi olarak almanızı önermem çünkü şu an nereye koyduğumu bile hatırlamıyorum.

Bu cihazı ara ara kullandıracak bir kullanım şekli yok mu hiç? Mesela film izlemek daha keyifli olur mu? Yoksa ne yaparsan yap sadece bir heves mi bu cihazlar?

Film, fitness, çizim vesaire. Bu cihazlar pazarlama stratejisinin kötü olmasından dolayı buralara geldi yoksa ben VR'ın kesinlikle oyun için olduğunu düşünmüyorum. Kilo verme serüvenimde VR fitness oyunları aşırı yardımcı olmuştu ayda gerçekten yüksek kilolar veriyordum ki bunu da evimden çıkmadan, spora gitmeden yapıyordum. Film konusuna gelecek olursak yatarak izleyebilirsiniz ama bataryasının hızlı gitmesi sebebiyle cepte bir powerbank taşımak şart. Bence VR sektörü oyun üzerine değil de yardımcı şeyler üzerine kurulmalıydı. Bunları kullanarak dövme, grafiti, resim, fitness, gitar öğrenmek gibi vs şeyleri yapan insanlar mevcut ve bu konularda gerçekten çok yardımcı bir cihaz.

Film, fitness, çizim vesaire. Bu cihazlar pazarlama stratejisinin kötü olmasından dolayı buralara geldi yoksa ben VR'ın kesinlikle oyun için olduğunu düşünmüyorum. Kilo verme serüvenimde VR fitness oyunları aşırı yardımcı olmuştu ayda gerçekten yüksek kilolar veriyordum ki bunu da evimden çıkmadan, spora gitmeden yapıyordum. Film konusuna gelecek olursak yatarak izleyebilirsiniz ama bataryasının hızlı gitmesi sebebiyle cepte bir powerbank taşımak şart. Bence VR sektörü oyun üzerine değil de yardımcı şeyler üzerine kurulmalıydı. Bunları kullanarak dövme, grafiti, resim, fitness, gitar öğrenmek gibi vs şeyleri yapan insanlar mevcut ve bu konularda gerçekten çok yardımcı bir cihaz.
Bende ara ara uzun bir dönem Focus T25 yaparak kilo vermiştim. İlk yaptığımda 3 ayda çok fena kilo vermiştim. Ben TV karşısında yapıyordum. USB'den bağlayıp açıyordum. VR kafada hoplayıp zıplamak pek iyi olmaz gibime geliyor. HIIT kardiyo olarak.

Demek ki VR'ın kendine özel oyunları onun kullanımına uygun ve sıkıntı çıkıyor ve faydasını zaten görmüşsünüz. Bazen bu tarz motivasyonlar başlatıp devamını sağlayabilmek adına olumlu oluyor. Tabi buna hazır olmak gerekiyor. Sizin adınıza sevindim.

Bende ara ara uzun bir dönem focus T25 yaparak kilo vermiştim. İlk yaptığımda 3 ayda çok fena kilo vermiştim. Ben TV karşısında yapıyordum. USB'den bağlayıp açıyordum. VR kafada hoplayıp zıplamak pek iyi olmaz gibime geliyor. Hııt kardiyo olarak.

Demek ki VR'ın kendine özel oyunları onun kullanımına uygun ve sıkıntı çıkıyor ve faydasını zaten görmüşsünüz. Bazen bu tarz motivasyonlar başlatıp devamını sağlayabilmek adına olumlu oluyor. Tabii buna hazır olmak gerekiyor. Sizin adınıza sevindim.

VR ile kalori yakmak gerçekten çok kolay. Apple Watch'ın kalori yakımı ne kadar iyi bilmiyorum ama 1 saatte 1000 kaloriye yakın yakmışlığım mevcut. Hem terletme hem de o kalp atışınızı yükseltmek açısından gerçekten mükemmel bir alet hem kilo veriyorsunuz hem de oyun oynuyorsunuz ve bunu sabit bir alanda yapıyorsunuz. Quest 3 ve Quest 2'im mevcut Quest 2'yi yurt dışından alınan başlık ile kullanıyordum öyle bile rahatsız etmiyordu yani saatlerce değil de en azından günlük 1-2 saat arası oynayıp bırakıyorum. O gereken sürede yaktığım kalori zaten benim için yeterli oluyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı