Rehber Metal Gear Solid serisine nasıl başlanır?

Metal Gear Solid 3 remake geliyor malum. Oyunu oynamak istiyorum fakat oyun, serinin 3. oyunu olduğu için çekiniyorum. İlk 2 oyunu da oynayamam herhalde, yaşını hissettirir muhakkak. Hikaye olarak bağlantılı mı (seri hakkında tek bilgim Stealth oyunu olması ve cutscenelerin çok uzun olması.), eğer öyleyse internetten ilk iki oyunun hikayesini izlesem yeter mi sizce? İlk iki oyuna girişmeden direkt 3. oyunu remake yapmaları ilk iki oyuna çok önem verilmiyormuş gibi hissettirdi. 26 yıllık seri sonuçta, ilk oyunun da Remake'ini yaparak başlayabilirlerdi, yeni oyuncuları da kazanmak adına.

@Eray Alper Konami oyun sektörü tarafında bir ayağı çukurda bir şirket. Adamlar en popüler iki oyunlarını yani Silent Hill 2 ile MGS 3'ü Remake yaparak gönülleri tekrar kazanmak istiyor. İlk iki oyuna Remake yerine Remastered çıkardılar. Onlara bakabilirsiniz. Steam'de indirimle 20 dolara satılıyor.

@Eray Alper Konami oyun sektörü tarafında bir ayağı çukurda bir şirket. Adamlar en popüler iki oyunlarını yani Silent Hill 2 ile MGS 3'ü remake yaparak gönülleri tekrar kazanmak istiyor. İlk iki oyuna remake yerine Remastered çıkardılar. Onlara bakabilirsiniz. Steam'de indirimle 20 dolara satılıyor.

Hocam görselden çok oynanıştaki kütüklük çok canımı sıkar gibi geliyor. Az buz bir zaman değil. (hiç sanmıyorum ama :)) bu Remastered'larda oynanışı da elden geçirdiler mi?

Hocam görselden çok oynanıştaki kütüklük çok canımı sıkar gibi geliyor. Az buz bir zaman değil. (hiç sanmıyorum ama :)) bu Remastered'larda oynanışı da elden geçirdiler mi?
Pek başarılı bir Remastered olduğu söylenemez. Bu arada en azından Dost Kayaoğlu'nun yorumuna göre MGS3'ün Remake'i de öyle çok güzel elden geçirilmemiş. O kütüklük yine varmış. Kojima geri el atmadığı sürece muhtemelen o kütüklüğü düzeltmeye uğraşan olmaz.

@Eray Alper Konami oyun sektörü tarafında bir ayağı çukurda bir şirket. Adamlar en popüler iki oyunlarını yani Silent Hill 2 ile MGS 3'ü remake yaparak gönülleri tekrar kazanmak istiyor. İlk iki oyuna remake yerine Remastered çıkardılar. Onlara bakabilirsiniz. Steam'de indirimle 20 dolara satılıyor.

Kronolojik olarak MGS 3'ten başlayarak gidebilirsiniz MGS 1 en sonlarda kalacağı için seriye alışırsınız ve grafiklere aldırış etmezsiniz.

Öncelikle merhaba MGS v ground zeroes ve Phantom Pain adlı 2 oyuna ayrıldığını gördüm seriye bunlardan başlasam ne kaybederim?

Öncelikle merhaba MGS v ground zeroes ve Phantom Pain adlı 2 oyuna ayrıldığını gördüm seriye bunlardan başlasam ne kaybederim?

Böyle yapan çok kişi gördüm. Çok büyük hata olur. Seriyi seveceğinden eminim ve diğer oyunları da oynamak istersen sadece alacağın zevki öldüreceksin. Ayrıca serinin kronolojik bir hikayesi var ve ortadan dalmak hiç doğru olmaz.

Kronolojik olarak oynayayım yani
Çıkış sırası ve kronolojik sıraları verdim. Eğer en ufak hikayesel detayları ve göndermeleri görmek, serinin gelişimini görmek istiyorsan. Oyunların çıktığı sıra olan çıkış sırası ile oyna. Ama eğer bu göndermeler umrunda değilse ve sadece hikaye ile ilgileniyorsan krolonojik sıra ile oyna. Ben çıkış sırasına göre öneririm hikaye biraz karışıyor ama daha epik bir şekilde yaşanan olaylara şahit oluyorsun yine de senin tercihin.

Kronolojik olarak oynayayım yani.

Çıkış sırası ile oynarsan mesela ilk 2 oyun Big Boss karakterinden çok fazla bahsediyor. 3. oyunda en başa dönüp Big Boss'un hikayesini oynayıp o kadar anlatılan Big Boss'un hikayesini daha hevesli oynayabiliyorsun.

Çıkış sırası ve kronolojik sıraları verdim. Eğer en ufak hikayesel detayları ve göndermeleri görmek, serinin gelişimini görmek istiyorsan. Oyunların çıktığı sıra olan çıkış sırası ile oyna. Ama eğer bu göndermeler umurunda değilse ve sadece hikaye ile ilgileniyorsan krolonojik sıra ile oyna. Ben çıkış sırasına göre öneririm hikaye biraz karışıyor ama daha epik bir şekilde yaşanan olaylara şahit oluyorsun yine de senin tercihin.

Çıkış sırası ile oynarsan mesela ilk 2 oyun big boss karakterinden çok fazla bahsediyor. 3. oyunda en başa dönüp big Boss'un hikayesini oynayıp o kadar anlatılan big Boss'un hikayesini daha hevesli oynayabiliyorsun.

Solid snake hangi oyunlarda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı