Metin2 için PC toplama

2. el parçalardan yararlanabilirsin anakartına uygun çok güçlü canavar gibi işlemciler bulacağına eminim. Ben İ5 6500 gücünde 2. el işlemciyi 150 TL ye aldım.
Dostum i5 6500 gücünde diye bir şey yok. i3 parasında 8300 var i5 6600 ile aynı güçte ama 8 çekirdek 7500 puan, 6600 4 çekirdek 7600 puan tek çekirdek performansı önemli ve güncel oyunda bile 4 çekirdek kullanılıyor dx 11 den dolayı dx 12 ye geçince bu sorunlar kalkacak ama bazı mmo oyunları tek çekirdek kullanıyor ve tek çekirdek performansı önem kazanıyor. Bu farkı belki hissetmezsin ama oyun oynarken bilgisayar statlarına baktığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Dostum i5 6500 gücünde diye bir şey yok. i3 parasında 8300 var i5 6600 ile aynı güçte ama 8 çekirdek 7500 puan, 6600 4 çekirdek 7600 puan tek çekirdek performansı önemli ve güncel oyunda bile 4 çekirdek kullanılıyor dx 11 den dolayı dx 12 ye geçince bu sorunlar kalkacak ama bazı mmo oyunları tek çekirdek kullanıyor ve tek çekirdek performansı önem kazanıyor. Bu farkı belki hissetmezsin ama oyun oynarken bilgisayar statlarına baktığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.
Benim için önemli olan şey FPS de ne gördüğüm senin dediklerin işlemci puanlaması ve tek çekirdek performansı 22 nm işlemcide sorun teşkil etmeyecektir. belki dediklerin iş amaçlı sistemlerde önem kazanıyor olabilir dostum...

@Utku Toros Tamamen yanlış bir bilgi. Toutube açsan sadece i5 6600k ve herhangi bir i7 yi yazsan aradaki farkın olmadığını ve i7 yi yakaladığını göreceksin. Bekara karı boşaması kolay gibi bir şey bu yaptığın. İntelin o.c performansını tecrübe etmeden konuşuyorsunuz belli. Günümüz ağır oyunlarında dahi i5 2500k gibi bir işlemci sıkıntı çıkarmadan o.c ile altından kalkıyorsa bu söylem yanlış olur.

Alternatif.

Dosya Ekleri

• 3500.png
    3500.png
    49 KB · Görüntüleme: 324
Benim için önemli olan şey FPS de ne gördüğüm senin dediklerin işlemci puanlaması ve tek çekirdek performansı 22 nm işlemcide sorun teşkil etmeyecektir. belki dediklerin iş amaçlı sistemlerde önem kazanıyor olabilir dostum...
Dediğim gibi bu farkı hissetmezsiniz ama bazı oyunlar var grafikleri ve yapay zekası ne kadar kötü olsa da kasıyor çünkü işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyor, neden bilmiyorum. Oyuncular için dediğim detaylar önemsiz ama tek çekirdek kullanan MMO RPG oyunlarında 1 puan bile çok önem kazanıyor.

Pentium yada i3 işlemcili ve içerisinde GTX 950 den fazla olmayan skylake sistem topla. Farklı forum sitelerinde buna benzer konular tartışılmış, git onları oku biraz.

Paranız varsa bu sistemi almanızı öneririm. Metin 2 zaten çerez bir oyun. Sistemi ne kadar yükseltirseniz yükseltin elbette kasacak bir yer buluyor. Bu sistem bütçenize göre piyasadaki tüm oyunlar için en iyisi olur.
Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı