Mevcut çalışma masası nasıl güçlendirilebilir?

keyidius

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
219
Çözümler
1
Yer
Sakarya
Selam, elimde şöyle dandik bir masa var. Ortadan esniyor, kenarları kolumu koyunca canımı yakıyor çok sert.
Bu masayı güçlendirmek istiyorum. Elimde eski baza yataktan çıkan parçalar var, olmadı gereken parçaları temin ederim. Ne yapmamı önerirsiniz? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

WhatsApp Image 2023-03-23 at 01.12.28.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-23 at 01.12.29.jpeg


WhatsApp Image 2023-03-23 at 01.14.17.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ince bir kuşak atılabilir ama ben pek işe yarayacağını düşünmüyorum bu kuşağın, çünkü ön ve arka taraftan kuşağı desteleyenilecek bir tarafı yok masanın. Onu yerine masanın ayaklarla birleştiği kısımdan 2-3 tane enlemesine sağlam tahta çakabilirsiniz, tahtaları çakmakla kalmayıp bide kalın vidayla yanlardan vidalarsanız esneme ve oynama problemi çözülecektir diye düşünüyorum.
 
Masanın ortasına kiriş gibi bir tahta at. L ile sabitle.
 
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ince bir kuşak atılabilir ama ben pek işe yarayacağını düşünmüyorum bu kuşağın, çünkü ön ve arka taraftan kuşağı desteleyenilecek bir tarafı yok masanın. Onu yerine masanın ayaklarla birleştiği kısımdan 2-3 tane enlemesine sağlam tahta çakabilirsiniz, tahtaları çakmakla kalmayıp bir de kalın vidayla yanlardan vidalarsanız esneme ve oynama problemi çözülecektir diye düşünüyorum.

Pek adam olur gibi değil, buradan tam söyleyemem ama sanırsam 120 veya 140 santim bir masa, normalde daha kalın tahta kullanılır ki burada olduğu gibi bükülmesin. Dekoratif amaçlı üzerine laptop koy kullan masası olmuş bu biraz.
 
Atsan atılmıyor, kullansan kullanılmıyor tam bir çöp. 2 sene önce 200 liraya almıştım. Şimdi görüyorum benzerleri 400-500 lira. Paranızı çöpe atmayın uzak durun.
 
Mobilyacıda Önüne 8cm mdf veya sunta kayıt kestir ve Yandan 3,5-50 vida at ortaları ise ya vidala ya da küçük L bağlantı atmalısın ve bu malzemeyi ilk önce hızlı yapıştırıcı ile önüne tam gelecek şekilde dışarı taşırmadan mdfyi sıfır bir şekilde yapıştır sonra vidala. Vidalarken malzemeyi tut yoksa yapıştırıcı kopar evde olduğun için tutkal bulamazsın ucuz tutkalda işe yaramaz olduğu için tutarak vidalaman gerekiyor. Evde olduğun için zor olacak biraz.


Veya arka tarafına 20cm kayıt vidala daha sağlam olur.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı