Mevcut düzenden memnun musunuz?

Soru açık ve net. Mevcut düzenin size sağladığı eksiler ve artılar doğrultusunda neden memnunsunuz neden değilsiniz?

Kur korumalı mevduat hesabı olmayan bir yandaş değilseniz bu düzenden memnun olamazsınız. Bir gecede kur korumalı ile dünyanın parasını kaldıran yandaş ve yalaka tayfası sebebiyle mevcut düzenden ve refah seviyesinden memnun değilim.

Hacım merhaba, öncelikle bu kıymetli sorun için teşekkür ederiz. İçinde bulunduğumuz durumu şuanda daha iyi anladım gerçekten.. Uzun adamımız yıllardır iktidarda ve bunun bize doğurduğu çok büyük sıkıntılar var, onca sıkıntı arasından sadece demokratik ve cumhuriyet ile yönetilen ülkemize n'oldu?, n'oluyor? sorusunun cevabına değinmek istiyorum. Biz yıllardır siyasetimizi tek bir partiden yönetiyoruz ve bunun bize zararı demokratiklik ve cumhuriyet anlamında çok sorun çıkaracak. Oligarşi'nin Tunç Kanun'unun bize bahsettiği çok gizli bir şey var. Kısacası uzatmadan ve sizi yormadan anlatmaya başlıyayım. Nedir bu güzel ülkemizde belkide sadece %20'lik bir kesimin bildiği Tunç Kanunu?

Tunç Kanun'u; yıllardır iktidarda kalan siyasi, bir grup insandan oluşan partilerin birkaç seçimden sonra iktidarda kalmak için, demokratik ve cumhuriyetle yönetilen devletin "Oligarşik Yönetim"e doğru kayması demektir. Ve evet, oligarşik yönetime kesinlikle kaydığımızı düşünüyorum. Bizi Cumhuriyet adı altında tek bir insana muhtaç olmamızı, onu en iyi olarak kabul etmemizi bekliyorlar. Güzelim ülkemde ekonomi gibi büyük dertler varken bizi alttan alttan bitiriyorlar. Lütfen aklınızı kullanın.. Fikirleriniz gelecek nesillere en güzel mirasınız, armağanınızdır.

Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir. Önder Mustafa Kemal Atatürk.

Ülkedeki düzenden bahsediyorsak memnun olunacak bir şey yok. Yıllardır gidebilecekken kalmayı tercih ettim, artık memnun olacağım bir şey bulamadığım için gelecek ayın ilk haftasında başka ülkeye taşınıyorum. Eskiden izole bir çevrede memnun olacak şeyler bulabiliyorken artık onlar da elimden alındı. Deniz kenarında müzik dinleyerek, güvenli şekilde yürüyüş yapma zevkim bile elimden alınmışken nasıl memnun olayım?

Dünya'daki genel düzenden bahsediyorsak yine çoğu kişinin memnun olmayacağı bir düzen söz konusu. Yine de bu sistemde daha iyi yaşayabilmek için ne yapmam gerektiğini düşünüp ona göre çalıştım, eşitsizlikten memnun olmasam da en azından maddi ve manevi yönden şikayet etmeyecek durumdayım. Kendi yolumu bulup hayatımı rahat ve gelecek kaygısı duymadan devam ettirecek konuma geldim. Tabii 3. Dünya Savaşı ya da nükleer savaş gibi şeylerde yapabileceğim bir şey yok. :)

Eğitimde kalite yerlerde. Ekonomi hiç bir anlamda iyi değil. 100tlye test kitabı aliyorum. 100sayfalık okuma kitaplarını almak için bile bazı şeylerden kısıyorum. Beslenme açisından hayvansal protein yiyemiyorum bildiğin. Yine de yaşamı ve ülkemi seviyorum. Ama yaşam kalitesinden ve "onlardan" memnun degilim.

Evet memnunum, her gün yeni bir aksiyon yaşanıyor yoksa nasıl yaşarız sessiz sedasız Norveç gibi? 😂

Hatta dâhâ dün akşam KK arabada-ötv-kdv-vergi falan bir şeyler söyledi.
Vaat gibi vaat, vaat dediğin böyle olur.
Bir başkası da; "adaları alacağız" der vaat olarak tam olur. 😂

Hak ettiğimiz kadar yaşıyoruz, ne diyelim?

Bir olacağımız kimin fikri olacak? :D Farklılıkların, birbirilerine zarar vermeden, daha önemli olduğunu düşünüyorum, mümkünse ademi merkeziyetçi bir anlayışın hatta.
Fikirler konusunda birlik olacağımız imkansız fakat mevcut sorunlar bütün Türk milletinin ortak sorunu, bazılarının değil tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı