İmparator Penguen
Picopat
Bakıldığında doğru bir tablo. Eğitim seviyesi ile gelir orantılı bir şekilde artmaktadır.Siz gerçekten şu anda paraya göre mi eğitim seviyesini ölçtünüz? Eğitimin ölçütü bir kişinin aldığı maaş mıdır? Çok yazık.
Bakıldığında doğru bir tablo. Eğitim seviyesi ile gelir orantılı bir şekilde artmaktadır.Siz gerçekten şu anda paraya göre mi eğitim seviyesini ölçtünüz? Eğitimin ölçütü bir kişinin aldığı maaş mıdır? Çok yazık.
İspanya ve İsveç gibi ülkelerdeki monarşi tamamen gelenek. Hiçbir yetkileri bulunmuyor. Turistler bunu görmek için para ödüyor, hepsi bu. İsveç gibi ülkede olmak istemeyen bir insan var mı şurada? Fransızlar hariç, orada kral kelimesinin ilk harfi bile giyotine yol açıyor.Anayasal monarşi bulunan ülkeler rahatlıkla AB üyesi olabilirken neden bizim fikirlerimiz saygı görmesin?
Basın özgürlüğünde Türkiye son sıralarda. Adalette de 117. sırada ve ekonomik şartlar çok zorlu. Emekli olunca 20.000 TL maaş almak bile çok zor. Yoksa niye insanlar başka dil konuşulan bir yere gitmek istesin? İstanbul’un harika kültür seviyesi bile göç edenler sebebiyle iyice diğer şehirlere benzemeye başladı. Paris veya Stockholm gibi bir şehirde de aynısının olmasını istemem. Herkesin eğitim seviyesi yüksek olsun ve modern olsunlar, o zaman tüm İstanbul bile Paris’e gelse bir şey demem. Makarna veya asgari ücret alabilmeyi düzgün yaşamak sanan birisi gelip şehrimi de geldiği yere mi benzetsin?Türkiye'dekilerin yarısının oraya gitmesinden bu kadar rahatsızsanız bir problem var demektir lakin problemin ne olduğunu hiç düşündünüz mü?
Evet, eğitim seviyesine göre gelir artıyor çünkü vasıfsız eleman olamıyorsunuz ve size yüksek maaş vermek zorunda oluyorlar. Tabii ki restoran açan ilkokul mezunu gidip doktordan bile fazla kazanabilir ama genellikle eğitim alan daha çok kazanıyor.Bakıldığında doğru bir tablo. Eğitim seviyesi ile gelir orantılı bir şekilde artmaktadır.
İstisnalar kaideyi bozmuyor hocam, haklısınız.İspanya ve İsveç gibi ülkelerdeki monarşi tamamen gelenek. Hiçbir yetkileri bulunmuyor. Turistler bunu görmek için para ödüyor, hepsi bu. İsveç gibi ülkede olmak istemeyen bir insan var mı şurada? Fransızlar hariç, orada kral kelimesinin ilk harfi bile giyotine yol açıyor.
Basın özgürlüğünde Türkiye son sıralarda. Adalette de 117. sırada ve ekonomik şartlar çok zorlu. Emekli olunca 20.000 TL maaş almak bile çok zor. Yoksa niye insanlar başka dil konuşulan bir yere gitmek istesin? İstanbul’un harika kültür seviyesi bile göç edenler sebebiyle iyice diğer şehirlere benzemeye başladı. Paris veya Stockholm gibi bir şehirde de aynısının olmasını istemem. Herkesin eğitim seviyesi yüksek olsun ve modern olsunlar, o zaman tüm İstanbul bile Paris’e gelse bir şey demem. Makarna veya asgari ücret alabilmeyi düzgün yaşamak sanan birisi gelip şehrimi de geldiği yere mi benzetsin?
Evet, eğitim seviyesine göre gelir artıyor çünkü vasıfsız eleman olamıyorsunuz. Tabii ki restoran açan ilkokul mezunu gidip doktordan bile fazla kazanabilir ama genellikle eğitim alan daha çok kazanıyor.
Doğrudan bir bağlantı yok ama ilişkili. Doktora yapan birisi gidip asgari ücret almaz. Restoran açan ilkokul mezunu daha çok kazanabilir ama geneli bu şekilde. Harika bir mühendis ile ortalama bir mühendis de aynı parayı almıyor.Siz gerçekten şu anda paraya göre mi eğitim seviyesini ölçtünüz? Eğitimin ölçütü bir kişinin aldığı maaş mıdır?
Bence olay: Yabancılar bizim vatandaşlara nazaran biraz daha beyin kullanıp halkın içinde bulunduğu durumu daha iyi idrak edebiliyorlar.Bizden afedersiniz bir halt olmaz nedeni @56153 arkadaşın yazdığı gibi yabancılar Türkiye'yi Türklerden fazla seviyor.
Sektörü bilmiyorsunuz öyle bol keseden sallıyorsunuz. Mühendis misiniz veva doktor musunuz benden iyi bileceksiniz? Eğitim ölçütünüzün maaş olması ile fikirlerinizin vasatlığı doğru orantılı ama buna emin olabilirsiniz.Doğrudan bir bağlantı yok ama ilişkili. Doktora yapan birisi gidip asgari ücret almaz. Restoran açan ilkokul mezunu daha çok kazanabilir ama geneli bu şekilde. Harika bir mühendis ile ortalama bir mühendis de aynı parayı almıyor.
Eğitim alan birisi yoksa niye gidip ayda 22.000 liraya çalışsın? Kira ödese zaten maaşı bitiyor.
Fransa Sorbonne’da Bilgisayar Mühendisliği ve Fizik çift lisansı okudum. Mühendisim ve fizikçiyim, yani evet.Mühendis misiniz veva doktor musunuz benden iyi bileceksiniz?
Türkiye'de maalesef durumlar öyle değil. Torpilin siyasi düşünce fark etmeksizin kol gezdiği canım ülkemde durumlar farklı.Fransa Sorbonne’da Bilgisayar Mühendisliği ve Fizik çift lisansı okudum. Mühendisim ve fizikçiyim, yani evet.Geçmiş CV’nize, okuduğunuz yere ve anlaşmanıza göre maaş veriyorlar. Benimle aynı yerde okuyan arkadaşım ayda 10000 CHF maaş ile çalışıyor ama ben eğitimime devam edeceğim.
Mesela, Hakkari’de okuyan ile Boğaziçi’de okuyan da aynı maaşı almaz. Mezun olduklarında elde edecekleri deneyim çok farklı. Bazı iş yerleri doğrudan okudukları yeri görünce başvuruyu reddeder.
Eğitim seviyesi anlamında diploma kastediliyorsa zengin olan için Türkiye'de diploma almanın ne kadar kolay olduğu aşikarken bunu sadece istatistik olarak değerlendirmek yanlış olacaktır. Fakir olana eğitimsiz zengin olana eğitimli demek büyük bir yanlıştır.Bakıldığında doğru bir tablo. Eğitim seviyesi ile gelir orantılı bir şekilde artmaktadır.
Ben öyle demiyorum ki. Dediğim şu: CHP seçmeni genellikle daha fazla eğitim alıyor, akraba evliliği yapmıyor ve 10 çocuk doğurmuyor. Çocuk yaşta da evlenmiyor. Dolayısıyla en azından lise veya üniversite mezunu oldukları için yöneticilik, öğretmenlik, mühendislik ve doktorluk gibi alanlarda çok daha fazla CHP seçmeni görüyoruz. Ellerinde daha fazla imkan oluyor. Yoksa tabii ki AKP’de de aynısını yapan var. Diğer yandan, iki taraftan da doktora yapıp daha 2+2 demeyi başaramayan, şehrinin dışına çıkmayan ve hayatı paradan ibaret insanlar var. Çok para kazanan otomatik olarak daha çok eğitim almış olmuyor ama çok eğitim almış kişinin para kazanması ve iyi bir iş bulması genellikle daha kolay oluyor. Ben de herkesin iyi bir eğitim almasını, çocuk yaşta evlenmemesini ve iyi imkanlara sahip olmasını isterim. Kültür için gezmeye kalksalar vize derdi ve para derdi ortaya çıkıyor. Haksızlığa karşı hakkını savunmayan insan dolu.Benim asıl kastım sizin mantığınızla fakir birine cahil zengin birine aydın dememiz gerekiyor.
Ben de torpile çok denk geliyorum. Hiç vasfı olmayan birisi birden belediyede işe atanıyor, işe bile gitmeden bankamatikten para çekebiliyor. Daha da garip yanı, belediyeye şikayette bulununca haftalarca bekleyen birisi eğer tanıdığı varsa işini 1 saatte halledebiliyor. Verdikleri hizmeti bile torpil etkiliyor. Kusursuz parti yoktur ama mevcut durumda hangi tarafta bu olayların daha çok olduğu belli. Hiçbir partiyi tutmadan insanların bu usulsüzlüklere karşı gelmesi gerekiyor.Türkiye'de maalesef durumlar öyle değil. Torpilin siyasi düşünce fark etmeksizin kol gezdiği canım ülkemde durumlar farklı.
Aslında ben alınan diploma ve maaşla eğitimli olmanın, aydın olmanın doğru orantılı olmadığını savunuyordum. Çünkü eğitimin yetersiz olduğu bir okuldan alınan diploma ile bir kişiye eğitimli demenin, sınıf ayrımı keskin olan bir ülkede zengin olanın çocuğu zenginken maaşla eğitim seviyesini ölçmenin yanlışlığını vurguluyordum. Birbirine zıt olmayan farklı konuları savunuyormuşuz.Ben öyle demiyorum ki. Dediğim şu: CHP seçmeni genellikle daha fazla eğitim alıyor, akraba evliliği yapmıyor ve 10 çocuk doğurmuyor. Çocuk yaşta da evlenmiyor. Dolayısıyla en azından lise veya üniversite mezunu oldukları için yöneticilik, öğretmenlik, mühendislik ve doktorluk gibi alanlarda çok daha fazla CHP seçmeni görüyoruz. Ellerinde daha fazla imkan oluyor. Yoksa tabii ki AKP’de de aynısını yapan var. Diğer yandan, iki taraftan da doktora yapıp daha 2+2 demeyi başaramayan, şehrinin dışına çıkmayan ve hayatı paradan ibaret insanlar var. Çok para kazanan otomatik olarak daha çok eğitim almış olmuyor ama çok eğitim almış kişinin para kazanması ve iyi bir iş bulması genellikle daha kolay oluyor. Ben de herkesin iyi bir eğitim almasını, çocuk yaşta evlenmemesini ve iyi imkanlara sahip olmasını isterim. Kültür için gezmeye kalksalar vize derdi ve para derdi ortaya çıkıyor. Haksızlığa karşı hakkını savunmayan insan dolu.
Ben de torpile çok denk geliyorum. Hiç vasfı olmayan birisi birden belediyede işe atanıyor, işe bile gitmeden bankamatikten para çekebiliyor. Daha da garip yanı, belediyeye şikayette bulununca haftalarca bekleyen birisi eğer tanıdığı varsa işini 1 saatte halledebiliyor. Verdikleri hizmeti bile torpil etkiliyor. Kusursuz parti yoktur ama mevcut durumda hangi tarafta bu olayların daha çok olduğu belli. Hiçbir partiyi tutmadan insanların bu usulsüzlüklere karşı gelmesi gerekiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.