Mezun senesi bölüm değiştirme kararı

trcva

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, ben 160k (SAY) gibi bir sıralamadan mezuna kaldım. Geçen sene iyi ve azimle çalışsam da bu sene pek düzenli ve istediğim şekilde çalışmadım. Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği istediğim için mezuna kalmıştım, ancak bu gidişle sayısalda ne kadar ileri çekeceğimi bilemiyorum..

Sizce bölümümü EA olarak değiştirip Yönetim Bilişim Sistemleri için çalışmak ne kadar mantıklıdır? 90 TYT, 55-60 AYT yaparsam muhtemelen ilk 10k gelir diye düşünüyorum. Ancak çocukluğumdan beri Bilgisayar Mühendisliği istiyordum. Ayrıca ailem YBS'ye biraz önyargılı ve akrabalarda tarafından da sorun yaşayabilirim.

Kalan süre 4 ay ve sayısalda ne yapabilirim bilemiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden vaktini ayıranlara teşekkür ediyorum.

Not: Kalan konularım Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri'den 12. Sınıf 2. Dönem konuları ve Türevin üçte biri ile İntegral, geriye kalan TYT konularım Coğrafya dışında bitti sadece tekrar yapmam gereken bazı konular var. (Geçen sene TYT Fen 12D 1Y + Sosyal 13D 1Y + Matematik 21D 1Y + Türkçe 28D 9Y yapmıştım.)

Son düzenleme:
120 günlük bir süreç var hala umut var o yüzden. Konularda da 0 değilsiniz unutmuş olsanız bile geçen seneden kalan birikiminiz var.
100.000 altı rahat yaparsınız diye düşünüyorum.
100.000 altına okey değilseniz YBS seçmeniz de mantıklı olabilir.

İnsanların ne dediğine kulak asmayın.
Yılda 5-6 defa gördüğünüz insanlar hakkınızda ileri geri konuşmasın diye mi okul okuyacaksınız yoksa bir şeyler öğrenmek meslek edinmek için mi?

YBS bölümü hakkında da çok bilgim yok ama bildiğim kadarıyla kötü bir bölüm değil. Bir çok üniversitede de var diye biliyorum.

120 günlük bir süreç var hala umut var o yüzden. Konularda da 0 değilsiniz unutmuş olsanız bile geçen seneden kalan birikiminiz var.
100.000 altı rahat yaparsınız diye düşünüyorum.
100.000 altına okey değilseniz YBS seçmeniz de mantıklı olabilir.

İnsanların ne dediğine kulak asmayın.
Yılda 5-6 defa gördüğünüz insanlar hakkınızda ileri geri konuşmasın diye mi okul okuyacaksınız yoksa bir şeyler öğrenmek meslek edinmek için mi?

YBS bölümü hakkında da çok bilgim yok ama bildiğim kadarıyla kötü bir bölüm değil. Bir çok üniversitede de var diye biliyorum.
Haklısınız hocam, aslında akrabaların ailemi etkileyip ailemin bana baskı yapması sorun oluyor biraz. Ancak öyle bile olsa, haklısınız. İnsanların düşüncelerinden çok kendi hedeflerim daha önemlidir. YBS okursam mühendis olamayacağım sadece. Ancak Bilgisayar Mühendisliği okuyan arkadaşlarıma sordum, bölüm derslerini araştırdım ve alacağım Mühendislik eğitimi YBS'den ne kadar fark eder bilemiyorum..

100.000 altı iyi bir sıralama aslında fakat 50.000 altı yapamadıkça Marmara YBS vs. daha iyi olabilir diye düşünüyorum, sizce?

Haklısınız hocam, aslında akrabaların ailemi etkileyip ailemin bana baskı yapması sorun oluyor biraz. Ancak öyle bile olsa, haklısınız. İnsanların düşüncelerinden çok kendi hedeflerim daha önemlidir. YBS okursam mühendis olamayacağım sadece. Ancak Bilgisayar Mühendisliği okuyan arkadaşlarıma sordum, bölüm derslerini araştırdım ve alacağım Mühendislik eğitimi YBS'den ne kadar fark eder bilemiyorum..

100.000 altı iyi bir sıralama aslında fakat 50.000 altı yapamadıkça Marmara YBS vs. daha iyi olabilir diye düşünüyorum, sizce?
Katılıyorum, 50.000 sıralama altı yapılmadıkç bilgisayar mühendisliğinde veya yazılım da çok iyi üniversiteler yok. Marmara'nın imkanı daha fazla. Zaten iş kendini geliştirmeye bakıyor artık. ODTÜ'den mezun olup işsiz olan da var Fırat Üniversitesinden mezun olup çok iyi yerlere gelen de var.

Katılıyorum, 50.000 sıralama altı yapılmadıkç bilgisayar mühendisliğinde veya yazılım da çok iyi üniversiteler yok. Marmara'nın imkanı daha fazla. Zaten iş kendini geliştirmeye bakıyor artık. ODTÜ'den mezun olup işsiz olan da var Fırat Üniversitesinden mezun olup çok iyi yerlere gelen de var.
Aynen öyle hocam. Tek eksisi Mühendis ünvanı alamamam olur diye düşünüyorum. Yine de aynı işi yapabilecek iken, iyi bir üniversite beni kaynak konusundan daha iyi yere taşıyabilir sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı