Mezun senesi için tavsiyeler

gwmber78

Femtopat
Daha fazla  
TYT matematik, AYT matematik, AYT biyoloji ve geometri dışında diğer derslerimde bir sıkıntı yok. Dün de TYT Fen'de 16 işaretledim. Problem çektiğim nokta şu; her gün sabit bir şekilde ayarlanmış bir programla mı gitmeliyim yoksa örneğin önceden tüm haftalarımı sınav haftasına kadar planlayıp ona göre her hafta önceden hazırladığım bir programla mı gitmeliyim? Günlerimi nasıl planlamalıyım? Bu sene yaptığım hataları seneye yapmak istemiyorum. Örneğin AYT matematiği bırakıp AYT fenden net toplamaya çalıştığım için AYT matematikten tüm umudumu kesmek zorunda kaldım. Bunun hakkında iyi sıralama yapmış olanlar varsa tavsiye verebilir mi? Günübirlik deneme çözerek bildiklerimi hafızada tutarken TYT matematik ve AYT matematik soru bankası eritmek ve sonrasında tamamen genel denemelere ağırlık vermek sağlıklı olur mu? Ayrıca örneğin bugün geometri çalıştım, yarın da AYT kimya tekrar edeceğimi varsayalım. Kimyayı tekrar ettikten sonra önceki gün çalıştığım geometriyi unutmamak için 2. bir tekrar kitabı mı tutmalıyım?

Özetle bir konuyu bitirdikten sonra ne sıklıkla ve nasıl tekrar etmeliyim ayrıca günlerimi nasıl planlamalıyım? Örneğin AYT matematikte denklemleri salı günü, AYT kimyada da organik kimyayı çarşamba günü bitirdim. Cumartesi ve pazar günü o hafta yaptığım her şeyi tekrar ettiğim 2 günlük bir tekrar günü olarak ayırmak hata mı olur?

Sonuçlar açıklanana kadar bile beklemek istemiyorum çünkü çalıştığımın karşılığını alamamak beni gereksiz bir şekilde çok hırslandırdı. İlk 10k hedefleyerek çalışmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı