Mezuna kaldıktan sonra TYT-AYT'ye kayıt olup girmezsem ne olur?

Loyn

Yoctopat
Daha fazla  
Sınava ilk defa 2021 senesinde girdim ve istediğim üniversiteyi tutturmama rağmen istediğim bölümü 50-60 sıralamayla kaçırdım - yerleştim ama istemediğim bir bölüme. Bu beni gerçekten psikolojik olarak çok kötü etkiledi ve mezuna kalmaya karar verdim. Bu sene başında ise bir aile ferdim ağır bir hastalığa yakalandı ve bu ikisinin psikolojimde oluşturduğu etki çok büyük oldu. TYT-AYT yeniden girmeyi planlıyordum fakat hem kırık OBP'nin düzelmesi hem de psikolojik olarak bir düzlüğe çıkabilmek için girmekten vazgeçtim. Sınava seneye girmeyi planlıyorum.

- Kırık obpm düzelir mi?
- TYT-AYT sınavlarına kayıt olurken [öğrenim durumu ve kodu} soruluyor ve burada geçen sene sınava kayıt oldum ama girmedim diye bir seçenek yok. Eğer sınava girmezsem seneye hangi seçeneği işaretleyeceğim?

Teşekkürler.

Geçmiş olsun. Kırık OBP olayı bir seneliğe mahsustur, 2023 sınavında OBP puanınız kırılmaz.
Eğer üniversiteye yerleşmediyseniz bir ortaöğretim kurumu mezunuyum ancak yerleştirilmedim gibi bir buton olması lazım. Onu seçmelisiniz. Konuya geri dönüşünüzü de bekliyor olacağım.

Geçmiş olsun. Kırık OBP olayı bir seneliğe mahsustur, 2023 sınavında OBP puanınız kırılmaz.
Eğer üniversiteye yerleşmediyseniz bir ortaöğretim kurumu mezunuyum ancak yerleştirilmedim gibi bir buton olması lazım. Onu seçmelisiniz. Konuya geri dönüşünüzü de bekliyor olacağım.
Öncelikle teşekkür ederim. 'Bir öğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim' diye bir seçenek var fakat ben 2021 yılında yerleştiğim için bu seçenek acaba doğru olur mu diye aklıma takıldı. Sizce bunu mu seçmeliyim seneye?

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. 2021 senesinde girdiğim sınavda bir bölüme yerleştim fakat kayıt olmadım. Bu sene sınava 'Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım' seçeneği ile başvuru yaptım ama maalesef sınava giremeyeceğim. 2023 için başvuru yaparken bana göre işaretlemem gereken en yakın seçenek 'Bir öğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim' gibi geldi fakat 2021 senesinde yerleştirildiğim için emin olamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı