Mezuna kalmak mı, DGS'ye girmek mi, yatay geçiş yapmak mı?

Eskide kalmadi mi bu sözler artik? Üniversite farkı bal gibi de fark eder. Kaliteli bir üniversite ile sıradan bir üniversite arasındaki farkı anlayamayan insanlar o okullarda okumamıştır zaten. Böyleleri de ne okusun ne de yorum yapsın mümkünse.
Hocam çok haklisiniz. Ya iste her yerden çıkan klasik akraba ne diyeyim. Sus desen ayıp konuş desen boş. Bide buna katılan insanlar var iste.
 
Bize sorma kardeşim kimseye sorma kafan neyi istiyorsan gönlün neyi istiyorsa onu yap ablana ailene falan takılma canının istediğini yap pişman olmazsın.
 
@AreYouOkey Sen mezuna kal. Fakat mezuna kalmanın hakkını verip düzgünce çalış. Mühendislik istiyorsan en azından ortalama bir siralamaya sok kendini.
Ben zaten bunu yapmak istiyorum. Sadece insanlardan görüş istiyorum yani. Bide şu lafı çok ediyorlar. İste bu sene boyle yaptın gelecek sene daha kotu yaparsın. İste filanin oğlu gecen yıl böyleydi simdi böyle. E o adam çalışmamış ki daha kotu yapmış ben çalışacağım diyorum yok. Bazıları bazi şeyleri anlamıyor.
Bize sorma kardeşim kimseye sorma kafan neyi istiyorsan gönlün neyi istiyorsa onu yap ablana ailene falan takılma canının istediğini yap pişman olmazsın.
Öyle yapacağım zaten.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Mezuna kalacağım ben de.
Güncelleme yapayım: Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Matematik- Bilgisayar bölümüne yerleştim. Yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. İmkanım olursa da Bilgisayar mühendisliğine ek Çift Ana Dal ile Elektrik- Elektronik Mühendisliği yapmayı düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Mezuna kalacağım ben de.
Güncelleme yapayım: Konya necmettin erbakan üniversitesi matematik- bilgisayar bölümüne yerleştim. Yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. İmkanım olursa da bilgisayar mühendisliğine ek çift ana dal ile elektrik- elektronik mühendisliği yapmayı düşünüyorum.

Hocam yatay geçişle geçmeyi başardınız mı? Ben de sizle aynı durumdayım şu an, napiyim mezuna mı bırakayım yoksa gidip hem DGS hem de tekrar YKS mi zorliyim?
 
Ben kendi adıma matematik yapabilen bir insan değilim. Yaparım ama ÖSYM tarzı zorlama soruları yapamıyorum. Bu yüzden TYT ile 2 yıllık bilgisayar programcılığı açık öğretim bitirip öğretim sırasında para kazanmayı hedefliyorum. Mezun olduktan sonra askerliği aradan çıkarıp DGS ile BM yükselteceğim. Bence sende bu yolu izleyebilirsin.
 
YKS sınavı sonucu 259 Puan aldım (Sayısal) ve 304108. oldum. Yani 4108 kişi ile mühendislik tercihi yapamıyorum. Mezuna kalmayı psikolojik olarak kaldırabilirim (yani zorlanırım ama seneye daha iyi bir sonuç çıkarırım, güvenim var). Aklıma 2 Yıllık bilgisayar mühendisliği okuyup DGS ile 4 yıla tamamlamak da takıldı. Belki bir üniversitede daha kötü bir alana girip yatay geçişle mühendisliği tercih de edebilirim diye de düşünüyorum. Bir de mühendislik kazansaydım ÇAP ile ekonomi de okumak istiyordum. Acaba ekonomi seçip ÇAP ile mühendislik yapabilir miyim? Sizin tavsiyeleriniz nedir? Ablam benim tekrar hazırlanmamı mantıklı buluyor (kendisi özelde Fizik öğretmeni).
Kesinlikle mezuna kal ben kaldım şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum.
 
Güncelleme: Yatay geçiş de yapamadığım gibi ÇAP vesaire de yapamadım. Üniversitemden memnun değilim. Bazen keşke mezuna kalsaydım diyorum ancak Covid-19 salgını nedeniyle o da pek iyi bir fikir gibi gözükmüyor. Tabi kalsam bilemezdim. Benden tavsiye kesinlikle ne uğruna olursa olsun gerekirse ailenize yalan söyleyin mezuna kalın sevmediğiniz yerde kalitesiz üniversite okumayın. Aileniz benim ailem gibi baskılayabilir ben bu baskı sonucu tercih yaptım siz yapmayın.
 
@AreYouOkey Sen mezuna kal. Fakat mezuna kalmanın hakkını verip düzgünce çalış. Mühendislik istiyorsan en azından ortalama bir siralamaya sok kendini.
Ah be Jira keşke seni dinleseydim bir şekil kavga dövüş mezuna kalsaydım :) (aile ve hoca baskısından dolayı bir yere (EEM) istemeyerek yerleştim.) şuan okulu dondurup sınava tekrar girme kararı aldım. Hala fikrim değişmedi mühendislik okumayı düşünüyorum tek fark bu sefer hakkını vererek çalışıp düzgün bir yerde okumak istiyorum. Kendi güncellemem olsun detaylıca yazıyorum okumak isteyene:

Başlamadan önce puanından memnun olmayıp da ''mezuna kalsam mı?'' diyen arkadaşlar özellikle okusun. 260K sayısal sıralama yapmıştım bununla başlayayım. Şuan EEM 1. sınıfı bitirdim zamanında sınav sonrası bir yere yerleştim ki yanlış bir karar olduğunu şuan kesinlikle anlıyorum fakat rehberlik hocam ve ailemin, akrabalarımın baskıları sonucunda kendim istemesem de bir yere yerleştim. Ama içimdeki o keşke mezuna kalsaydım olayı beni yedi bitirdi. Çünkü nasıl olur bilmem belki anlarsınız beni insan kendisini bilir ortalama olarak ve kesinlikle bu yaptığım 260K sıralama benim çapım değildi. Daha iyisini yapabileceğimi biliyordum. Sınava hiç çalışmadan girmiştim. Sınava girmemin üstünden 2 yıl geçti ve her zaman kafamda daha iyisini yapardım düşüncesi beni bir boşluğa sürükledi. Bundan dolayı çok fazla kafa patlatsam da (sonuçta diploma puanımın yarısı gidecek ve bu beni geriye atacak falan, iki yıldır düzgün ders çalışmıyorum vs derken durumu değerlendirmeye baya kafa patlattım) okulu dondurup tekrar sınava gireme kararı aldım bu yıl. Düzgünce hakkını vererek çalışıp girmek istiyorum yani işin açığı. İlk girişim olan 2019 yılında hiçbir şey yapmadan girdim ki marifet olarak söylemiyorum pişmanım.

Kötü bir sıralama yapıp da ''mezuna kalsam mı?'' diyen arkadaşlar için umarım bir fikir olur benim gibi takıntılı biriyseniz kendinizi yer bitirirsiniz. Ayrıca bir bölüme yerleştiğiniz zaman okul puanı getirinizin yarısı çöpe gidiyor bunu da hesaba katın yerleştikten sonra sınava girerim ben diyenlere bunu da ekleyeyim. Benim tavsiyem kesinlikle mezuna kalmanız ve hakkını vererek çalışıp tekrar girmeniz yönündedir. Etrafınızdaki insanları dinlemeyin kim oldukları önemli değil. Çok üst düzey anlayışlı veya olay hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan bir aileniz varsa siz de baskıya maruz kalacaksınız. Hayat sizin hayatınız onlara bunu söyleyin ve karışmamaları gerektiğini anlatın.
 

Geri
Yukarı