Mezuna kalmak mı özel üniversiteye gitmek mi?

Hysterical

Hectopat
Merhaba ben üniversite sınavında say 34K yaptım, hedefim 5-10k arasıydı yapamadım. Aslında mezuna bırakmayı düşünüyordum ama ailem koç, sabancı, Bilkent gönderebileceğini söyledi. Aslında çok içim rahat olmuyor, yük olacakmış gibi hissediyorum ama hem mezuna kalırsam ne yapacağım belli değil hem de bunlardan daha iyisi yok. Elbette ki mezuna kalırsam 2-3K zorlamak istiyorum fakat işte değer mi bu riske. Sizler ne düşünürsünüz?
Seçenekler:
Bilkent CTIS %50
Koç bilgisayar ücretli.
Sabancı mühendislik ve doğa bil. ücretli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Koç, Sabancı, Bilkent gibi üniversiteler harika üniversitelerdir ancak her eğitim-öğretim yılında çoğu vakıf üniversitesinin ücretlerine %100'e yakın hatta %100'den fazla zam yaptığını unutmayın. Ailem ödemekte zorlanmaz diyorsanız gidebilirsiniz, o üniversitelerde üniversite okumak güzel olabilir.

Koç, Sabancı, Bilkent gibi üniversiteler harika üniversitelerdir ancak her eğitim-öğretim yılında çoğu vakıf üniversitesinin ücretlerine %100'e yakın hatta %100'den fazla zam yaptığını unutmayın. Ailem ödemekte zorlanmaz diyorsanız gidebilirsiniz, o üniversitelerde üniversite okumak güzel olabilir.
Sorun olmayacağını söylüyorlar ama çekiniyorum açıkçası. Bir de tekrar denemeye değer mi diye düşünmeden de edemiyorum.

Durumları iyi gayet, zenginlik seviyesi değil ama. Karşılayabileceklerini düşünüyorum ama cidden çok fazla bir mebla. Değmesini istiyorum verirlerse de.
Ustam yıllık 1.075.000 TL tl veriyorsunuz Koç ücretli için ki bunlara zam gelecek daha bunu verebiliyorsanız mezuna kalın üniversiteye giderken altınıza 5 6 milyona araba ya da ev çekin daha mantıklı.

Merhaba ben üniversite sınavında say 34K yaptım, hedefim 5-10k arasıydı yapamadım. Aslında mezuna bırakmayı düşünüyordum ama ailem koç, sabancı, Bilkent gönderebileceğini söyledi. Aslında çok içim rahat olmuyor, yük olacakmış gibi hissediyorum ama hem mezuna kalırsam ne yapacağım belli değil hem de bunlardan daha iyisi yok. Elbette ki mezuna kalırsam 2-3K zorlamak istiyorum fakat işte değer mi bu riske. Sizler ne düşünürsünüz?
Seçenekler:
Bilkent ctıs %50
Koç bilgisayar ücretli.
Sabancı mühendislik ve doğa bil. Ücretli.

Bunlar çok güzel okullar ancak hepsinin ücreti çok fazla bence bu parayla dahs iyi işler yapabilirsiniz. Yerinizde olsam 1 sene daha girerdim.

Her aile kendileri için zor olmayacağını söyler ama kendilerini bunun için zorlar genelde (çok zengin aileleri hariç tutuyorum). Günümüzde gerçekten bu okulların paraları çok ciddi paralar ve her sene de artıyor. Şu an koç 1 milyondan fazla arkadaşın dediği gibi. Aileniz her ay 90-100 bin lira sırf bunun taksidini ödeyecek (o da peşin fiyatına 12 taksit oluyorsa ki zor). Koça gittiğinizde koçun yurdunda ya da zekeriyaköyde kalmak durumundasınız KYK çıkma ihtimali az. O dediğim yerler de çok pahalı. Yani aylık 120-130 bin lira bi gideriniz olacak yaşamanızla beraber. O yüzden iyi düşünmek lazım. Potansiyeliniz varsa dünyanın sonu değil mezuna kalmak şu an gözünüze geliyor ama 1 sene daha çalışıp devam edebilirsiniz. Hayatı şu an kaçırıyorsunuz gibi geliyor ama arkadaşlarımın yarısı mezuna kaldı yarısı normal gitti hepsi bir şekilde hayatı kaçırmadı yani.

@Hysterical, %50 mantıklı olabilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi de ücretlere sürekli zam geliyor. Onu karşılayabilecek durumdaysanız hiç okumamanız daha mantıklı. Yurt dışına gider, çalışmaya başlarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı