EnesPNR

Yoctopat
Katılım
20 Eylül 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, bu yıl YKS'ye 3 gün çalıştım ve sayısalda 320.000, TYT'de 379.000 sıralama getirdim. (sayısal 242,55587 , TYT 296,61432 puan.)

Mezuna kalmayı garantilemişken bir hocayla tanıştım ve bana 2 yıllık bir bölüme başlayıp (ders yakınlığından dolayı bilgisayar programcılığı) ardından,
DGS ile yazılım ya da bilgisayar mühendisliğine geçmemin daha iyi olacağını söyledi.

Şimdiki puanım ile İstanbul Cerrahpaşa, Ankara üniversitesi, 9 Eylül (ikinci öğretim), Hacettepe, Akdeniz üniversitesi ve bu civarlardaki diğer üniversitelerin bilgisayar programcılığına girebiliyorum. (ek tercih dönemindeyiz, tercihler sıralama ile değil puan ile yapılıyor.)

İnternette bilgisayar programcılığı hakkında çok araştırma yaptım ama yalnızca 2 kişi olumlu konuşmuş, çok büyük oranla bölümün berbat olduğunu söylüyorlar.

Şu an tercih yapıp DGS'yi denemek ile 1 yıl boyunca iyi bir mühendislik kazanmaya çalışmak arasındayım. (bilgisayar mühendisliğinin sıralamaları uçmuş ama DGS kontenjanları de çok az.)

Bu konularda deneyimli abim ve ablalarım, tavsiyelerinizi bekliyorum.


Ek olarak şu an web tasarımı üzerine çalışıyorum ve mesleğimi bu bölüm üzerinden yapmak istiyorum. 4 yıllık bir web bölümü olmamasından dolayı bilgisayar veya yazılım mühendisliği hedefliyorum. Üniversitede ise webi şu an öğrendiğim gibi internetten öğrenip pekiştiririm, üniversitede de masaüstü programcılığını öğrenirim diye düşünüyorum. Sonuçta electonjs ve bunun gibileri sayesinde masaüstü ve web birbirine yaklaştı.
 
Eğer bahsettiğiniz sıralamayı 3 günde yaptıysanız bir sene mezuna kalıp sıkı bir çalışma sonrası girmek daha mantıklı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı