MF seçmek mantıklı mı?

ardaa1453

Centipat
Daha fazla  
MF seçtim. Matematik orta, düşük arası; fizik orta; kimya düşük; biyo iyi. EA mı geçsem bu hafta? Kafamda meslek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
MF seçtim. Matematik orta, düşük arası; fizik orta; kimya düşük; biyor iyi. EA mı geçsem bu hafta? Kafamda meslek yok.

MF seçmek normalde en mantıklısı istediğiniz bir meslek yoksa. TM'de eğer hukuk falan okuyacağım demiyorsanız MF'de kalın. Ben de bu sene MF seçeceğim %99.

Not ortalamanızı yüksek tutacağınız bölümü seçin üniversite sınavında veya yurt dışında üniversite okuyacaklar için lise ortalamasının çok önemi var. Almanyada örneğin not ortalamam gitmek için yeterli fakat çokda iyi bir üniversiteye gidemiyorum diye almanyaya gitmekten vazgeçtim ben.

Not ortalamanızı yüksek tutacağınız bölümü seçin üniversite sınavında veya yurt dışında üniversite okuyacaklar için lise ortalamasının çok önemi var. Almanya'da örneğin not ortalamam gitmek için yeterli fakat çok da iyi bir üniversiteye gidemiyorum diye Almanya'ya gitmekten vazgeçtim ben.

Almanya'nın kötü üniversitesi > Türkiye'nin iyi üniversitesi.

Almanya'nın kötü üniversitesi > Türkiye'nin iyi üniversitesi.
Ekran görüntüsü 2024-09-10 114536.png
Ekran görüntüsü 2024-09-10 114636.png

Bu dediğiniz kadar saçma birşey duymadım hayatımda QS World University ranking den bakabilirsiniz. Şunu belirtmek lazım yurt dışında okumak bir + dır fakat üstte attığım üniversitede okumaktan kaynaklı bir durum değildir. Yeni bir düşünce içine toplum içine girmenizden kaynaklı olan bir durumdur. Tabi Münihte okumak ayrı bir avantaj sağlar orası ayrı konu ama bu dediğiniz Almanya'nın en kötü ünisi türkiyenin en iyi ünisinden iyidir lafı çok saçma. Söyleyeceğiniz şeyleri biraz araştırmanızı öneririm ki insanlarda yanlış bilgilenmesin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı