Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Tek düşündüğüm bu adamlar alıyor oyun firmalarını iyice hepsini toplarsa olacak şey çok yüksek fiyatlardan oyun satması olabilir mi?

Microsoft devasa bir şirket, ufak hesaplarla işi olmaz. Yatırımı geleceği planlayarak yapıyor.
 
Tek düşündüğüm bu adamlar alıyor oyun firmalarını iyice hepsini toplarsa olacak şey çok yüksek fiyatlardan oyun satması olabilir mi?
Bilemiyorum. Ellerinde Game Pass var. Pahalıya oyun satsalar bile elbet bu sistemi de düşünerek hareket ediyorlar. He tabii AAA ya da başarılı bir Online oyun için fiyatlar her daim belirli bir seviyede olacaktır.
 
Bu şimdi gelecek yıllarda çıkacak Call Of Duty oyunlarının sadece PC ve XBOX için çıkacak anlamına geliyorsa PlayStation satış rakamları için çok kötü bir haber.

Yüzde 99.9 öyle olacak. Mesela Starfield PS için çıkmayacak. Tabi CoD gibi yapımlar işin online tarafına dayandığı için belki PS için de çıkabilir.
 
%100.

Son 3 ayda Forza Horizon 5 ve Halo Infinite'i çıkardılar, daha ne yapsınlar?

Forza ve Halo dışında büyük yapımları yok. Kendi stüdyolarında oyun yapma konusunda bir Sony değil asla. Yıllarca çok denediler baktılar olmuyor, alım aşamasına geçtiler. Bu arada bunu firmayı yermek için söylemiyorum, oyun bölümüne epey yatırım yapıyor çünkü Xbox. Sadece kendi bünyesinde oyun üretmek konusunda başarılı değil. Kolay bir iş de değil zaten. Amazon bile o kadar para basmasına rağmen altından kalkamadı bir türlü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı