Dinamik olmayan web sayfalarında EdgeHTML, Chromium'dan çok daha hızlıdır. Fakat multimedya içeren (YouTube gibi) sayfalarda Chromium öne geçmekte. Bu gayet normal, çünkü YouTube, Google ürünü. Google kendi tarayıcısı için optimize edecek. Kullanıcı kaybetmek istemez.Bugün Chrome'da düzgün açılmayan bir site için belki başka tarayıcıda açılır diye Edge'de denedim. Edge bariz bir şekilde yavaşlığını hissettiriyor.
Kullanılabilecek olsa idi Microsoft Chromium altyapısı üzerine yeniden EDGE’i inşaat etmezdi.
Dostum kullanılabilirlik mevzusu ayrı bir konu. Kullanıcılar sırf sitelere saliselik bir farkla hızlı girmek için ve Youtube üzerinde takılmalar yaşayarak EDGE kullanmaz. İşte bu sebepten kullanıcıların büyük bir kısmı tercih etmiyor. Ben sırf değişiklik olsun diye bir hafta kullandım bir çok sitede video açmada, oynatmada ve site açılışlarında bir çok sorun yaşadım. Bununla uğraşılmaz dedim bıraktım.Microsoft, Edge tarayıcısını tüm kullanıcılara uygun yapmak istiyor. Geliştiricilerin ayrı bir kütüphane kullanmasını istemiyor. Kısacası tarayıcıyı her kullanıcı için uygun yapmak istiyor. Bunun kullanılabilirlik ile ilgisi yok.
Fark saliselik değil. Aşağıdaki videoda standart bir test mevcut. İzlerseniz saliselik fark olmadığını görürsünüz. Örnek site olarak CNN'in sitesine Chrome 21 saniyede bağlanırken, Edge 11 saniyede bağlanıyor. Arada net 10 saniye fark var.Dostum kullanılabilirlik mevzusu ayrı bir konu. Kullanıcılar sırf sitelere saliselik bir farkla hızlı girmek için ve Youtube üzerinde takılmalar yaşayarak EDGE kullanmaz. İşte bu sebepten kullanıcıların büyük bir kısmı tercih etmiyor. Ben sırf değişiklik olsun diye bir hafta kullandım bir çok sitede video açmada, oynatmada ve site açılışlarında bir çok sorun yaşadım. Bununla uğraşılmaz dedim bıraktım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.