Çözüldü Microsoft Edge Twitter'dayken kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
28
Daha fazla  
Merhaba. Twitter'da dolaşırken Edge sürekli kilitleniyor. Bu sorunu yaşayan başkaları da var mıdır?
  • Windows 11 sürümü: 22H2 22621.521
  • Microsoft Edge sürümü: 105.0.1343.53
Az önce Chrome'u indirdim ve bir de onunla denedim. Chrome'da böyle bir sorun bulunmamakta sadece Edge ile sorun yaşamaktayım.

Son düzenleme:
Çözüm
@Enes3078 Dediklerini yaptım. SFC /Scannow ve DISM komutları herhangi bir hata bulmadı. DWM.exe'yi de yeniden başlattım.

Bunların dışında, geçenlerde kurduğum ve sonrasında devre dışı bıraktığım dosya gezginindeki sekmeler özelliği nasıl olduysa bugün kendi kendine tekrar açılmıştı. Konuda bahsettiğim sorun da bugün başladı. Sekme özelliğini devre dışı bıraktım ve bu sefer ek olarak System32'ye attığım dosyaları da kaldırdım.

Şimdilik Twitter'da bir sorun yok gibi. Test etmeye devam.

Sorun çözülmüştür. Sorunun kaynağı dosya gezgini sekme özelliğidir.

Düzenleme: Evet, sekme özelliği kendi kendine tekrar aktif oldu ve Twitter tekrar kilitlemeye başladı. Sorunun kaynağının dosya gezgini sekme özelliği olduğu yeniden kanıtlandı. Sekme özelliğini aşağıdaki kodlarla devre dışı bırakınca sorun çözülüyor:

Kod:
vivetool /disable /id:37634385
vivetool /disable /id:39145991
vivetool /disable /id:36354489

Sekme özelliğini devre dışı bırakma kodlarının kaynağı:
Twitter'a girip çıktım bende bir sorun yok Microsoft Edge'de. Windows sürümlerimiz de aynı hocam ama Edge sürümünden emin değilim.

Chrome'da böyle bir sorun bulunmamakta sadece Edge ile sorun yaşamaktayım.
Chrome'da da varmış bu sorun. 🥲

DDU ile sürücüyü kaldırıp güncelleyeyim bakalım. Twitter'da önüme video çıktığında böyle yapıyor çünkü.

GTX 1660 Ti kullanıcısıyım.

516.94 Game Ready sürücüyü kaldırdım ve 517.40 Studio sürücüyü yükledim. Ardından aşağıdaki makalede bulunan GeForce Experience sürümünü kurdum.

Sorun devam ediyor.

Olay günlüğü:

@Enes3078

Son düzenleme:
CMD'den SFC /scannow'u çalıştırmanı öneririm. Yine sorun devam ederse dwm.exe'yi kapayıp tekrar açabilirsin. Olmuyorsa DISM komutlarını da denemeni isteyeceğim zira dwm.exe'yi ntdll.dll çökertmiş. Çözülürse söylersin artık :)

Kod:
Faulting application name: dwm.exe, version: 10.0.22621.317, time stamp: 0x8783b131
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.22621.317, time stamp: 0x6cf39caa
Exception code: 0xc0000409
Fault offset: 0x00000000000a3db0
Faulting process id: 0x0xE9C
Faulting application start time: 0x0x1D8D2692E336D90
Faulting application path: C:\Windows\system32\dwm.exe
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: e0aa92a4-a76e-4c8c-a973-714af4ba89df
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

@Enes3078 Dediklerini yaptım. SFC /Scannow ve DISM komutları herhangi bir hata bulmadı. DWM.exe'yi de yeniden başlattım.

Bunların dışında, geçenlerde kurduğum ve sonrasında devre dışı bıraktığım dosya gezginindeki sekmeler özelliği nasıl olduysa bugün kendi kendine tekrar açılmıştı. Konuda bahsettiğim sorun da bugün başladı. Sekme özelliğini devre dışı bıraktım ve bu sefer ek olarak System32'ye attığım dosyaları da kaldırdım.

Şimdilik Twitter'da bir sorun yok gibi. Test etmeye devam.

Sorun çözülmüştür. Sorunun kaynağı dosya gezgini sekme özelliğidir.

Düzenleme: Evet, sekme özelliği kendi kendine tekrar aktif oldu ve Twitter tekrar kilitlemeye başladı. Sorunun kaynağının dosya gezgini sekme özelliği olduğu yeniden kanıtlandı. Sekme özelliğini aşağıdaki kodlarla devre dışı bırakınca sorun çözülüyor:

Kod:
vivetool /disable /id:37634385
vivetool /disable /id:39145991
vivetool /disable /id:36354489

Sekme özelliğini devre dışı bırakma kodlarının kaynağı:

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı