Çözüldü Microsoft Edge üzerinden PDF okurken renkler bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EfeKezer99

Kilopat
Merhaba, iyi günler dilerim. Bugün eski dergilerin arşivlerini okumak üzere Internet Archive'a giriş yaptım ama Microsoft Edge'in kendi PDF okuyucusu olmasına rağmen renkleri ne yazık ki böyle gösteriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kanıt1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tarayıcının geliştirici seçeneklerinde "dark mode" aktif mi? Edge'yi açın. Link satırına "edge://flags" yazın ve enterlayın. Ardından arama kısmına dark mode yazın. Etkin olan birşey varsa varsayılana döndürün. Harici olarakta eklenti v.b. kısımlarda dark tema v.s. varsa kapatmanız gerekebilir. Bu tarz mod veya temalar renkleri tersine çevirdiği için görüntü bozulmaları olabiliyor...

Anladığım kadarıyla site üzerindeki pdfleri okuyorsunuz. Diğer indirdiğiniz pdf dosyaları için Adobe'nin PDF okuyucu uygulamasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Adobe ürünleri sürekli arkaplanı meşgul eder, siz izin vermeseniz de sürekli güncelleme arar ve güncelleme yaparlar. Çok fazla PDF ile uğraşmıyorsanız daha basit uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ne kadar Adobe ürünü o kadar kötü performans...
Tarayıcının geliştirici seçeneklerinde "dark mode" aktif mi? Edge'yi açın. Link satırına "edge://flags" yazın ve enterlayın. Ardından arama kısmına dark mode yazın. Etkin olan birşey varsa varsayılana döndürün. Harici olarakta eklenti v.b. kısımlarda dark tema v.s. varsa kapatmanız gerekebilir. Bu tarz mod veya temalar renkleri tersine çevirdiği için görüntü bozulmaları olabiliyor...

Anladığım kadarıyla site üzerindeki pdfleri okuyorsunuz. Diğer indirdiğiniz pdf dosyaları için Adobe'nin PDF okuyucu uygulamasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Adobe ürünleri sürekli arkaplanı meşgul eder, siz izin vermeseniz de sürekli güncelleme arar ve güncelleme yaparlar. Çok fazla PDF ile uğraşmıyorsanız daha basit uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ne kadar Adobe ürünü o kadar kötü performans...

Çözüm
Anladığım kadarıyla site üzerindeki PDF'leri okuyorsunuz. Diğer indirdiğiniz PDF dosyaları için Adobe'nin PDF okuyucu uygulamasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Adobe ürünleri sürekli arka planı meşgul eder, siz izin vermeseniz de sürekli güncelleme arar ve güncelleme yaparlar. Çok fazla PDF ile uğraşmıyorsanız daha basit uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ne kadar Adobe ürünü o kadar kötü performans...

Adoba nedense bana daha güzel geliyor hocam. Kullanışı rahat. Edge'den daha fazla beğendim. Arka planda çalıştığını bilmiyordum ama. Benim için bir bilgi oldu.

Adoba nedense bana daha güzel geliyor hocam. Kullanışı rahat. Edge'den daha fazla beğendim. Arka planda çalıştığını bilmiyordum ama. Benim için bir bilgi oldu.
Ben Adobe'nin özellikle PDF uygulaması Acrobat Reader ile alakalı testler yaptım. Performansı ciddi anlamda sömürüyorlar. Sürekli arka planda güncelleme arayıp duruyor veya güncelleme yapıyorlar. Adobe'nin ürünlerini, özellikle de PDF uygulamasını kullanmayı yıllar önce bıraktım. Performans olarak istikrarlı bir çizgi yakaladım. Sadece mecbur kaldığım için Photoshop kullanıyorum. Onun da güncelleme vs. gibi şeylerini engelliyorum. PDF çok kullanmadığım için PDF-XChange isimli uygulamanın portable (taşınabilir) sürümünü kullanıyorum. Ne güncelleme arıyor ne de izinsiz güncelleme yapıyor. Çok rahatım. Sadece görsel olarak Adobe Acrobat Reader kadar iyi değil, o da benim için çok önemli değil. Sonuçta PDF aç/kapat, başka bir şey yapmıyorum...

Yaptığım performans videolarının bazılarında da özellikle Adobe ürünlerinden olabildiğince uzak durulması gerektiğini belirtiyorum...

Çok teşekkür ederim. Dark Reader eklentisinden kaynaklanıyormuş sıkıntı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı