Microsoft Edge vs Opera GX vs Mozilla

Sizce hangisi?

  • Google Chrome

  • Microsoft Edge

  • Mozilla Firefox

  • Opera GX

  • Sadece sonuçları görmek istiyorum.


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Üçünü de hatrı sayılır süre kullandım. Sabah saatlerine kadar Microsoft Edge kullanıyordum ancak sistemimle ilgili bir sorun olsa gerek, tarayıcıda gereksiz bir yavaşlık başladı. Mozilla diğer iki tarayıcı karşısında çok yavaş kalıyor. Opera GX yeterince hızlı, RAM ve işlemci kullanımı limitlemesiyle çok iyi bi' kullanım sağlıyor ama tasarımı fazla cafcaflı. Microsoft Edge ise bu ikisinin bir araya gelmiş hali. Hem tasarım konusunda olabildiğine sade hem de Opera GX kadar hızlı. Ayrıca Chrome marketteki eklentileri de Microsoft Edge üzerinde kullanabilme şansın var. Tavsiyem Microsoft Edge
 
Hepsini denedim ve kesinlikle tercihim Chrome. Diğerlerinde sorunlar yaşadım. Örnek verecek olursam; Edge'de YouTube donmaları çok oluyordu, Opera GX çoğu sayfayı yüklenmiyor, Mozilla bana göre hantal ve çok RAM harcıyor, ayrıca Chrome'nin RAM sömürme sorunu tamamen kalktı. Edge'den hemen sonra en az RAM harcıyan tarayıcı olarak Chrome geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde tüm tarayıcılar duruyor. Hepsini ara sıra kurcalıyorum. Halen Chrome kadar arayüzü akıcı bir tarayıcı yok. Edge şu anda kullanmama rağmen, bazen arayüzün kitlendiğine şahit oluyorum. Özellikle şu eski Edge ve IE ile bağlantı saçmalığı geldiğinden beri saçmalamaya başladı. Windows 10 entegre yapayım derken, gene Chromium gelen akıcılığı Microsoft bozacakmış gibi hissediyorum.

Brave tarayıcısının ise artık Senkronizasyon olayını çözmesini istiyorum. Tamamen geçiş yapacağım ama benim gibi sistemi kurcalamayı seven biri için yer imleri, uzantılar vb. senkronizasyonu olmayınca sorun yaşayabiliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
PC'de tartışılır fakat mobilde Opera'dan iyi alternatif yok. Normalde mobilde Mozilla Firefox'a geçmeye niyetlendim. Güncellemeyle bozmuşlar bildiğin uygulamayı. Mobilde Opera kullanıyorum.
Bilgisayarda kullandığım ana tarayıcım Google Chrome. Arada Edge'de takılıyorum.
 
Son düzenleme:
Firefox'da olan akıcılığı hiçbir tarayıcıda yaşamadım gerçekten. Hatta bir ara Chrome'a geçmeyi düşündüm cidden çok korkunç bir deneyimdi geri Firefox'a döndüm. Opera'yı da uzunca bir süre kullandım 3 sene falan. Firefox çok ayrı bir tarayıcı eklenti olarak sadece AdGuard AdBlocker kullanıyorum. Güvenliğe ve sadeliğe en fazla önem veren harika bir tarayıcı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı