Microsoft neden Windows 11'i çıkarttı?

Neden mi? Microsoft'un CEO'su Mac OS 12 duyurusundan sonra şuna benzer bir şey yapmadıysa bende bir şey bilmiyorum. Bütün Windows 10x üzerinde çalışan mühendisleri çağırır odaya eline bir tane kağıt alır onu kıvırır. Kelimeleri heceleyerek ve çalışanların kafalarına vura vura şunları der: "Oğlum ben size basına duyurduğumuz sistemi iptal edelim diye mi para ödüyorum lan! He? Nerede lan aylardır uğraştığınız sistem he! Gerizekalılar 🤣 Kızım hemen bana bir tasarımcı, editör ve sosyal medya hesaplarımızla ilgilenen kişiyi buluyorsun!"
"Sen hemen yeni bir duvar kağıdı hazırlıyorsun. Logomuzu 11 derecelik açıyla yerleştiriyorsun. Görüntünün iyi kötü olması umrumda değil özellikle 11 derece olmasına özen gösteriyorsun. 11.01 bile olursa ben seni kovmadan gidip kendini camdan aşağı atıyorsun."
"Sen hemen eski ne var ne yok ise bir şeyler buluyorsun ne olduğu önemli değil bunları 11 dakikaya sığdırıyorsun. 11:01 dakika olsa bile herhalde ne olduğunu söylememe gerek yok." (Gele gele eski Windows açılış sesleri geldi 🤣)
"Sen hemen sosyal medyada 'Geliyoruz', 'Bu daha başlangıç', 'Birileri demiş ki Microsoft Windows 10 ile öldü! Şimdi söyleyin onlara kral geri döndü!" gibi abidik kubidik afilli şeyler yazıyorsun."
"Size 5 ay veriyorum. Yıl sonuna kadar doğru düzgün bir işletim sistemi ortaya çıkartmazsanız, YAKARIM BU GEZEGENİ! YAKARIM!"
 
Zaman ilerledikçe şirketlerin tasarım anlayışları da değişiyor bunu en iyi uygulamaların ikonlarından anlayabiliriz.
Örneğin Apple'ın logosu.

1623961946661.png


Zaman ilerledikçe sadeleşmiş çünkü zamanla beraber insanların tasarım anlayışı da değişmiş ve gittikçe daha sade logolara geçilmiş.

Bunun aynısını Windows 11 için de söyleyebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı