Microsoft Surface GO için Linux vs Windows 10/11 Lite?

St4B0l1zm4

Decapat
Daha fazla  
Microsoft Surface GO cihazına sahibim, şu an içerisinde W11 kurulu ve pek akıcı sayılmaz.

Cihazı basit tasarım vesaire işleri için kullanıyorum, makaleler yazıyorum, 2D/3D basit çizimler yapıyorum, bazen film izlemekte kullanıyorum vesaire. Muhtemelen ileride Raspberry veya Arduino, veya daha da genel amaçlı basit donanımları programlarken vesaire de kullanacağım.

Donanımsal olarak zayıf bir cihaz.
Cihazdaki tüm programları olabildiğince hafif ve optimize olanlardan seçtiğim halde hâlen pek seri çalışmıyor.

W11/10 Lite veya Linux kurmayı düşünüyorum.
Android'e hiç bulaşmayacağım.

Ayrıyeten merak ettiğim bir şey de cihazı Linux yaptıktan sonra tekrar W11'e geri dönerken sorun yaşar mıyım? Cihaza yapışmış orijinal lisans mevcut.

Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un cihazı olduğu için Windows'ta daha iyi çalışacağını düşünüyorum.
Böyle ASUS'un MSI'ın gibi firmaların ürünleri olsa Linux daha iyi olur derdim ancak Microsoft olunca Windows daha iyi olur gibi geliyor.

Microsoft Surface GO cihazına sahibim, şu an içerisinde W11 kurulu ve pek akıcı sayılmaz.

Cihazı basit tasarım vesaire işleri için kullanıyorum, makaleler yazıyorum, 2D/3D basit çizimler yapıyorum, bazen film izlemekte kullanıyorum vesaire. Muhtemelen ileride Raspberry veya Arduino, veya daha da genel amaçlı basit donanımları programlarken vesaire de kullanacağım.

Donanımsal olarak zayıf bir cihaz.
Cihazdaki tüm programları olabildiğince hafif ve optimize olanlardan seçtiğim halde hâlen pek seri çalışmıyor.

W11/10 Lite veya Linux kurmayı düşünüyorum.
Android'e hiç bulaşmayacağım.

Ayrıyeten merak ettiğim bir şey de cihazı Linux yaptıktan sonra tekrar W11'e geri dönerken sorun yaşar mıyım? Cihaza yapışmış orijinal lisans mevcut.

Ne önerirsiniz?
Linux kurduğunuzda XFCE gibi masaüstleri ile şu anki kullanıma göre hızlı olur ama işin derinine girince, grafik gerektiren uygulamalarda Windows'a eşdeğer performans alacağınızı çok sanmıyorum. Bu cihaz için zaten resmi Linux desteği yoktur, topluluğun desteği nasıl olduğunu da bilmiyorum ama muhtemelen sürücüler konusunda da sorun yaşatır. Eğer bahsettiğiniz gibi ileride Arduino IDE, VS Code gibi geliştirme ortamları kullanacaksanız şu anki performansı şahsen rahat geçeceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı