Linux vs Windows

bazen sorun çıktığında Windows kadar rahat halledemiyorsun.
Ne sorunu olduğuna bağlı, bazı sorunlar Linux'ta daha kolay düzeltiliyor ama bazen düzeltmesi çok zor sorunlar oluyor. Linux'ta uygulama indirmek de kolay.

"sudo apt install uygulama-adi"

Hepsine. Bana daha canlı renklere sahip bir Linux dağıtımı gerek.

Yusuf ipek isimli kanala baktığımda, Linux'u kullandığını, Windows'u sevmediğini, eksiklerinin olduğunu ve hataları olduğunu söylemişti. Ve her videosunda Linux kullanıyorum, Linux çok iyi falan diyor. İşte bu yüzden aklıma bir sorun takıldı. 32 GB RAM, 500GB SSD, UEFI anakart, TPM 2.0 aktif vb, Windows 11 destekleyen, hatta Windows 11deyim şu anda, Windows 11 kullanıcısıyım, Linux mu daha iyi, Windows mu? Linux'a geçmeli miyim? Yoksa Microsoft'un Windows işletim sisteminde kalınır mı? Bellek tüketimi vb konularda, stabillik konusunda, yenilik eskilik modernlik konusunda vb pek çok hususu göz önünde barındırarak bir çözüm yazarsanız gerçekten mutlu olurum. İyi günler.

Kullanım tercihleriyle alakalı ve biraz da göreceli bir durum iyi kötü muhabbeti. Günlük kullanım için Linux gerek özgürlüğü gerek güvenliğiyle daha uygun ama iş günlük kullanımdan çıkıp spesifik işler yapma ve oyun oynamaya gelince net olarak bir iyi ve kötüden söz edemiyoruz.

Adobe kullanan adam için mesela Linux ne kadar iyi olursa olsun Windows ve MacOS'tan başka bir seçeneği yok. Tam tersi siber güvenlik ve pentesting gibi işler için de Windows kullanmak mantıklı değil.

Sizin tercihiniz ne derseniz ben hem Windows hem Linux kullanıyorum. Günlük işlerimi Linux üzerinden hallederken oyun ve belirli işlerimi de Windows üzerinden hallediyorum. Normalde bütün işlerimi Linux üzerinden hallediyordum ama oynamak istediğim bazı oyunların Linux desteği ya çok dengesizdi ya da yoktu. Windows'un da arayüzü ve araçları istediğim işlevselliği sağlamıyordu. Bu yüzden birinde kalmaktansa ikisini de kullanmaya karar verdim.

Linux'un masaüstüne bakmak bile benim içimi daraltıyor.
Bence gayet hoş bir arayüze sahip.

Kullanım tercihleriyle alakalı ve biraz da göreceli bir durum iyi kötü muhabbeti. Günlük kullanım için Linux gerek özgürlüğü gerek güvenliğiyle daha uygun ama iş günlük kullanımdan çıkıp spesifik işler yapma ve oyun oynamaya gelince net olarak bir iyi ve kötüden söz edemiyoruz.

Adobe kullanan adam için mesela Linux ne kadar iyi olursa olsun Windows ve MacOS'tan başka bir seçeneği yok. Tam tersi siber güvenlik ve pentesting gibi işler için de Windows kullanmak mantıklı değil.

Sizin tercihiniz ne derseniz ben hem Windows hem Linux kullanıyorum. Günlük işlerimi Linux üzerinden hallederken oyun ve belirli işlerimi de Windows üzerinden hallediyorum. Normalde bütün işlerimi Linux üzerinden hallediyordum ama oynamak istediğim bazı oyunların Linux desteği ya çok dengesizdi ya da yoktu. Windows'un da arayüzü ve araçları istediğim işlevselliği sağlamıyordu. Bu yüzden birinde kalmaktansa ikisini de kullanmaya karar verdim.
teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Hocam bende kurmak istiyorum fakat SSD'm 512 GB. Sizce kurmak mantıklı mı Dual boot olarak? Eski bilgisayarımda 1 TB HDD olduğu için kurmuştum.

Ne sorunu olduğuna bağlı, bazı sorunlar Linux'ta daha kolay düzeltiliyor ama bazen düzeltmesi çok zor sorunlar oluyor. Linux'ta uygulama indirmek de kolay.

"Sudo apt install uygulama-adi"
Evet soruna göre değişir ancak çözüm konusunda ortalama kullanıcıyı referans almak her zaman daha sağlıklı olur. Ayrıca bilgili bir kişi de olsa bazen insanı sıkabiliyor.

Bende gececeğim ama cesaret edemiyorum.

Dualboot kurulum yaparak deneyebilirsin. Zorlandığın takıldığın yerde ufak araştırmalar ve burada açacağın konularla ilerlersin. Dönmek istediğinde de tek restartla Windows'a dönersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı