Microsoft Visual C++ 2005 yüklemesi yüzde 95'e kadar ilerliyor, hata veriyor

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Yaklaşık 10 gün önce Steam'den Cities XL 2011 oyununu satın aldım. Oyunu sorunsuz bir şekilde indirdikten sonra açmak için Play butonuna bastığımda, oyunu ilk defa çalıştırdığım için, Steam her zamanki gibi DirectX,, Microsoft Visual C++ gibi güncellemeler yapmak istedi ama bu sırada bir hata verdi. Daha sonra oyunu açmaya çalışınca hep 'This game is currently unavailible. Please try again at another time.' hatası aldım. Oyunun yüklü olduğu klasörden Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable yüklemesini yapmaya çalıştığımda yükleme yüzde 95 kadar ilerliyor, hata veriyor ve yükleme başarısız oluyor. Oyunun açılmamasının Microsoft Visual C++ yazılımının yüklenmemesinden kaynaklandığını düşündüm. Denetim masasından baktım ve bilgisayarımda dört tane farklı Microsoft Visual 2005 C++ versiyonu olduğunu gördüm hepsini sildim. Oyun klasöründen Microsoft Visual C++ 2005 yazılımını yeniden yüklemeyi denedim ama yine aynı hatayı verdi. Şu anda bilgisayarımda Microsoft Visual C++ 2005' in hiçbir sürümü yok. Windows 7 64bit kullanıyorum.

Öncelikle Windows'un bütün güncelleştirmeleri almış olduğunda emin ol. Yüklenecek güncelleştirme varsa mutlaka yükle. Bu sorun genelde Windows Installer ile ilgili bir sorun varsa olabiliyor.

Başlat>Çalıştır>sfc /scannow komutuyla Windows dosyalarında sorun olup olmadığını kontrol et. Bu adresteki aracı indirip güncelleştirme konusunda hata olup olmadığını kontrol et: http://go.microsoft.com/?linkid=9643523. Başlat menüsünü aç ve arama kutucuğuna "%temp%" yaz. Açılan klasörün içeriğini komple sil. Silinmeyen dosyalar olabilir, bunları yoksayabilirsin.

Anti-Virüs yazılımınızı devre dışı bırak ve Visual C++ 2005 kurulumunu yönetici olarak çalıştır. Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı indirip çalıştır. Başlat menüsünü aç ve arama kutucuğuna cmd yaz. Çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır de. Şimdi bu komutu gir ve Enter'a bas: “fsutil resource setautoreset true C:\”.

Windows Update yapamıyorsan Windows Update bileşenlerini sıfırla. Bu işlem için gerekli olan sıfırlama aracını http://go.microsoft.com/?linkid=9665683 adresinden indirip çalıştır. Son olarak bu güncelleştirmeyi yükle: Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update. Tüm bunları yaptıktan sonra oyunun sorunsuz bir biçimde çalışması gerek.

Uyarı! Bu konu 15 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı