Microsoft, Windows 11 24H2 LTSC ve IoT sistem gereksinimlerini açıkladı

Xscape

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2015
Mesajlar
1.826
Makaleler
29
Çözümler
49
Yer
Türkiye
Windows-11-24H2-LTSC.jpg


Microsoft, Windows 11 24H2 LTSC'yi çalıştırmak için tercih edilen minimum gereksinimin TPM 2.0 yongası, Güvenli Önyükleme özellikli UEFI, desteklenen bir işlemci, en az 4 GB RAM ve 64 GB'a kadar depolama olduğunu doğruladı. Ancak Windows 11 IoT (Nesnelerin İnterneti) LTSC Enterprise sürümünü yüklerseniz TPM çipi ve Güvenli Önyüklemeli UEFI gereksinimleri artık zorunlu değil, isteğe bağlı.

Bilmeyenler için Nesnelerin İnterneti olarak da adlandırılan IoT, tek bir kritik görevi yerine getiren ve düzenli güncelleme gerektirmeyen cihazlardır. Buna Windows üzerinde çalışan ATM'ler de dahildir.

Güncellenen destek belgelerine göre, Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC için tercih edilen gereksinimler arasında hâlâ iki çekirdekli 1 GHz işlemci, en az 4 GB RAM ve minimum 64 GB depolama boyutu yer alıyor. Ayrıca depolama için bir SSD, sistem donanım yazılımının da UEFI olması gerekiyor.
TPM 2.0, DirectX 12 gerekli olmakla birlikte güvenli önyükleme (Secure Boot) etkinleştirilmeli. Bunlar Microsoft'un "Tercih edilen minimum gereksinimleri", ancak isteğe bağlı gereksinimler, Windows 11'in farklı kullanım durumlarına daha uyarlanabilir olmasını sağlamak için azaltılmış gibi gözüküyor.
Microsoft, TPM, UEFI ve Güvenli Önyüklemeyi isteğe bağlı kılan "isteğe bağlı minimum gereksinimleri" karşılaması gereken yeni bir Windows yükleme kategorisi oluşturdu:

Windows-11-24H2-LTSC-requirements-1068x705.jpg


Ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, Windows 11 24H2 IoT Enterprise (LTSC olmayan) artık BIOS ile de çalışıyor.

Daha önce, Microsoft, UEFI ve TPM 2.0'ı zorunlu kıldığından, işletim sistemini BIOS'lu bir sistemde başlatmak mümkün değildi. Artık durum böyle değil ancak yeni gereksinimlerin yalnızca IoT Enterprise sistemleri için geçerli olduğunu unutmamak lazım.

Vurgu yapılması gereken nokta “Windows 11 IoT Enterprise”dan bahsedildiği. Çünkü bu, işletim sisteminin farklı bir sürümü ve bunu Enterprise, Pro, Home veya Education ile karıştırmamalıyız. Windows 11 LTSC'yi yüklediğinizde Enterprise sürümleri arasından seçim yapabileceğiz.

Windows 11'in Pro, Home ve Enterprise lisansına sahipseniz resmi olarak TPM, UEFI ve Secure Boot'a sahip olmanız gerekir. Ancak 24H2 sürümüne sahip Windows 11 IoT Enterprise için bu artık bir gereklilik değildir.

Windows 11 LTSC'ye yakından bakalım

Windows-11-24H2-LTSC-installation-screen.jpg



Windows 11 24H2'yi ISO aracılığı ile yüklerken "Enterprise LTSC" ve "IoT Enterprise LTSC" arasında da seçim yapabilirsiniz. Bazı özel prensiplere sahip işletmeler için muhtemel olan “Enterprise Subscription LTSC” adında yeni bir sürüm var.



Select-setup-option.jpg


Select-location-to-install-Windows-11-setup-menu.jpg


Setup-screen-1.jpg




Yukarıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz üzere Microsoft, kurulum ekranının arayüzünü de yeniden tasarladı. Aynı zamanda Windows 11'in verdiği hisle de eşleşiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı