Millenicom altyapı hızı yükseldi!

100'lük pakete geçerseniz rahatlıkla 90 ve üzerini görürsünüz diye düşünüyorum hocam. Çünkü santral mesafeniz çok yakın, 41 metre. İç tesisatınız sağlamsa rahatlıkla 90-95 alırsınız.
Hayırlı olsun. :)

Hocam kablo yan binadan geliyor eskiden 429 metreydi santral mesafesi. Zayıflık onla alakalı olabilir mi?

Etrafınızı kontrol edin. Eğer belirtilen uzaklıkta bir saha dolabı var ise yüksek hızlara kolaylık ile çıkabilirsiniz. Ama bazen hatalı gösterilebiliyor. Mesela bende 21 metre diyor. 21 metre ötede kablo bile yok.

Hocam bütün sitelerden kontrol ettim hepsinde 41 m yazıyor ve çevrede internet mi bilmem ama sokak başında bir kutu var ama niye önceden 429 yazıyordu şimdi 41 oldu onu anlamadım

O zamanlar altyapı hızı da 82 gözüküyordu hocam. Belirtmeyi unuttum.
82'den 60'a bu kadar kısa sürede düşmesi de normal değil ki hocam. Anlayamadım sizin durumunuzu. Her neyse şu an için yapılacak bir şey yok sanırım. Belki altyapı iyileştirmesi için bir talepte bulunabilirsiniz. Mesela bir dilekçe hazırlayıp fiber altyapı isteyebilirsiniz. Benim binamda 253 metre mesafedeki T7 kabinden gelen ve en fazla 61 Mbps destekleyen bir VDSL altyapı mevcukten dilekçeyle başvurduğumda fiber çekildi. Süreci anlattığım konuyu okumak isterseniz buraya bırakıyorum: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Hocam kablo yan binadan geliyor eskiden 429 metreydi santral mesafesi. Zayıflık onla alakalı olabilir mi?
Olabilir tabii hocam. 429 metre az değil. Biliyorsunuz DSL sistemde mesafe arttıkça zayıflamalar, kopmalar da artar. Ama şimdi santral mesafeniz gayet iyi. Dediğim gibi iç tesisat sorununuz yoksa büyük bir problem yaşamazsınız. Yaşarsanız da iç tesisatınızı bir CAT kabloyla yenilerseniz muhtemelen düzelecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı