Millenicom fibernet alınır mı?

Makaleler
1
Arkadaşlar 1 aya kadar kendi evime taşınıyorum. Altyapı sorgulamada diğer ISS'ler ADSL hizmeti veriyor ve 16 Mbps veriyorlar şaka gibi. Ama bir tek TTNET ve Millenicom fiber verebiliyor. Binamızda fiber altyapısı varmış yani Türk Telekom'un, zaten Millenicom onun altyapısı ile hizmet veriyor. Sorum şu alınır mı? Ping durumu vs. nasıl olur? Oyunlarda falan tatmin eder mi? Yüksek hız alır mıyım? Kopma yavaşlama vs. olur mu?
Bir de diğer sorum ise elimde kalma bir TTNET'in modemi var markası ZyXEL model no: VMG3312-B10B bu modem fiber destekler mi? Yeni modem satın almam gerekir mi? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum senin konunu dün görmüştüm. Altyapın 50 Mbps destekliyormuş. Türk Telekom'un yine yalanları 100 altı bir hız destekliyorsa altyapı VDSL2 altyapıdır. Yayın yapmayı düşünürsen pingin çıkar. Fiberde ise altyapılar 10 Gbps destekler.

Benim akrabam Millenicom fiber kullanıyor o çok memnundu ama bölgeden bölgeye değişir, bence ilk Millenicom'u bağlatın beğenmezseniz Türk Telekom'a geçebilirsiniz.

Evet hocam haklısınız bende biraz araştırdım bu konuyu şöyle bir şey varmış Fiberde;

Yer altından doğrudan eve,
Yer altından ara noktaya (Santral) (Telekomun yaptığı buymuş ama yinede fazla fark olmuyormuş)
Kullanan birisine sordum Hız testinde 5 ping çıkıyor dedi ve hoşuma gitti açıkcası.
Bu fiber sayılmaz mı? Fiberi hiç kullanmadığım için bilmiyorum aralarında çok mu fark var?
Yayın hiç bir şekilde yapılmaz mı? Uploaddan dolayı mı acaba?
Peki oyunlardaki ping iyi olur mu acaba
Benim akrabam Millenicom fiber kullanıyor o çok memnundu ama bölgeden bölgeye değişir, bence ilk Millenicom'u bağlatın beğenmezseniz Türk Telekom'a geçebilirsiniz.
Tamamdır çok teşekkür ederim
Modemden hat değerlerini atın. Eğer hattınız fiber destekliyorsa geçin. Modem olarak güncel modellere geçmenizi tavsiye ederim.

Şu an evimde herhangi bir internet vs yok hatta portlar uygun mu onu bile bilmiyorum sadece ön danışma olsun diye size sormak istedim

Onların dedikleri VDSL altyapı kısaca kötü hizmettir. Bende de var ve hiç memnun değilim hız testinde 4ms çıkıyor benim de.

VDSL Türkiye şartlarına göre iyi ve kaliteli hizmettir. Her İSS'nin verdiği hizmet altyapı durumu ve bölgeye göre değişiyor. Millenicom taahhütsüz bir İSS, deneyimle hoşuna giderse devam edersin. Bina içi kablolamanda iyiyse fiber ile pek farkı yok VDSL'in.

Aslında var. Altyapı kötümü oldu masraf üstüne masraf. Uğraştırıyor insanı VDSL bence Türkiye'deki en kötü hizmet bana göre. Bana 501 metre bakırla getirmek yerine fiber getirseler miş daha iyi olurdu. Bakır sonuç olarak fiberden pahalı.

Halen ADSL kullananlar var.

Halen çift haneli indirme hızlarına ulaşamayanlar var VDSL onlara fiber gibi gelir bende onlardanım.

Elindekinin kıymetini kimse bilmiyor. ADSL olan VDSL istiyor, VDSL olan niye fiber değil diyor. Fiberi olan altyapım 10Gbps destekliyor neden 100Mbps paket kullanmak zorundayım diyor. Hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…