Millenicom fibernet alınır mı?

Makaleler
1
Arkadaşlar 1 aya kadar kendi evime taşınıyorum. Altyapı sorgulamada diğer ISS'ler ADSL hizmeti veriyor ve 16 Mbps veriyorlar şaka gibi. Ama bir tek TTNET ve Millenicom fiber verebiliyor. Binamızda fiber altyapısı varmış yani Türk Telekom'un, zaten Millenicom onun altyapısı ile hizmet veriyor. Sorum şu alınır mı? Ping durumu vs. nasıl olur? Oyunlarda falan tatmin eder mi? Yüksek hız alır mıyım? Kopma yavaşlama vs. olur mu?
Bir de diğer sorum ise elimde kalma bir TTNET'in modemi var markası ZyXEL model no: VMG3312-B10B bu modem fiber destekler mi? Yeni modem satın almam gerekir mi? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şu anda Afyon'da 16Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Önceden İstanbul'un merkezinde fiber olarak Turkcell ve Türk Telekom kullanmıştım. Açıkçası yoğunluktan mıdır bilmem, şu anda kullandığım internetle hem indirme yapıp hem de oyun oynuyorum. Atıyorum CS:GO'da ping 50 ise indirme başlayınca 70 oluyor. Bazen kafama göre yayın açıyorum kasma donma veya ping sorunu olmuyor(4Mbps upload).Şu anda hala İstanbul'un çeşitli yerlerinden arkadaşlarım var. Yayın veya oyun konusunda benim kadar rahat değiller. Hız limiti koysalar bile ping 200-300'lere çıkıyor. Bence fiber ve VDSL arasında çok fark yok. Önemli olan altyapının yeni olması, bölgenin yoğunluğu ve evin içindeki kabloların kalitesi. Bu arada arkadaşlarım arasından interneti en düşük olan 35Mbps, en yüksek olan 100Mbps.

Kimse VDSL2'ye şükretmek zorunda değil. DSL bağlantı artık bitmeli. Yurtdışındaki VDSL hızlar burada olsa tamam güzel derim fakat 17A profili kullanılıyor hala. Ve upload hızlarınıda kısıtlıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…