Millenicom'a geçiş sonrası Ethernet çalışmıyor

onurcanpoyraz

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2019
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhabalar, geçtiğimiz hafta Türk Telekom'dan ayrıldım ve Milleni.com'a internet başvurusunda bulundum. 2 gün gibi bir süre içerisinde üstelik pazar günü gelip evde internet kurulumunu yaptılar. Kullandığım modemi 2 yıl önce Türk Telekom'dan almıştım TP-Link marka 300 Mbps destekleyen bir VDSL modem. Ancak kurulum gerçekleştikten sonra Ethernet ile modeme bağlanamamaya başladım, sürekli olarak "tanımlanamayan ağ" hatası alıyorum.

Not:
Acer Aspire e-5 model dizüstü laptop kullanıyorum. Son zamanlarda format atmadım bütün driverlar yüklü. İnternet kartında ve Ethernet kablosunda sorun yok farklı kablolarla denedim. Başka bir PC yok elimde bu yüzden başka bir PC ile test edemedim. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-03-08 131242.png
    Ekran görüntüsü 2021-03-08 131242.png
    55,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat tıklayın ve buraya CMD yazdığınızda arama sonucu olarak gelen Komut İstemi dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazınız.

1 - netsh int IP reset a.txt (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığınız teyid ediniz.)

2 - netsh winsock reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid ediniz.)

3 - netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

4 - netsh advfirewall reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

5 - ipconfig /flushdns (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

6 - bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sisteminizde yüklü olan Antivirüs uygulamasını sistemden kaldırdıktan sonra test ediniz.

Bütün ağ donanımlarınızı ve BIOS Update işlemini yaparak kontrol ediniz. Ayrıca ADSL modem yazılımınızıda güncellemenizi öneririm.

Alıntıdır

BU BENDE İŞE YARAMIŞTI
 

Yeni konular

Geri
Yukarı