Milli Savunma Üniversitesi'ne başvurmak için hangi sınavlara girilmeli?

643719

Centipat
Selam, ben Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) hava harp bölümü bilgisiyar mühendisliği dalını okumak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Birkaç sorum var ayrıca;
  1. Hava Harp Okulu'na başvurmak için hangi sınavlara girmemiz gerekiyor? İlk olarak YKS mi, yoksa MSÜ mü? Sınav işlemleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
  2. Hava Harp Okulu'nu kazandığımızda orada kalacak mıyız? Yurt veya konaklama ücreti ödenmesi gerekiyor mu?
Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam, ben Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) hava harp bölümü bilgisayar mühendisliği dalını okumak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Birkaç sorum var ayrıca;
  1. Hava Harp Okulu'na başvurmak için hangi sınavlara girmemiz gerekiyor? İlk olarak YKS mi, yoksa MSÜ mü? Sınav işlemleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
  2. Hava Harp Okulu'nu kazandığımızda orada kalacak mıyız? Yurt veya konaklama ücreti ödenmesi gerekiyor mu?

YKS ve MSÜ sınavına girmen gerekiyor. Zaten önce MSÜ yapıldığı için MSÜ'ye girecen ilk. 2. Maddeyi bilmiyorum.

Hava Harp Okulu'nu kazandığımızda orada kalacak mıyız? Yurt veya konaklama ücreti ödenmesi gerekiyor mu?
Tüm giderleri bakanlık karşılıyor. Okul tam yatılı, sadece tatillerde eve dönebiliyorsun. Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsan çarşı izinlerinde eve gitmene izin var.

Selam, ben Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) hava harp bölümü bilgisayar mühendisliği dalını okumak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Birkaç sorum var ayrıca;

Hocam bildiğim kadarıyla ilk aşamada nisan ayında yapılan MSÜ sınavına girmek gerekiyor. Ardından da normal üniversiteye gidecek gibi YKS'ye giriliyor. Eğer subaylık isterseniz TYT-AYT puanlarına bakılıyor. Sadece astsubaylık isterseniz de TYT yeterli oluyor.

Hava Harp Okulu'na başvurmak için hangi sınavlara girmemiz gerekiyor? İlk olarak YKS mi, yoksa MSÜ mü? Sınav işlemleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Hava Harp Okulu için önce MSÜ'ye girmeniz gerekiyor, ardından YKS'ye. YKS'den sonra MSÜ mülakatlarında elde ettiğiniz sonuçlar ve YKS sonucunuza göre HHO'yu kazanıp kaznamadığınız belli oluyor.
Hava Harp Okulu'nu kazandığımızda orada kalacak mıyız? Yurt veya konaklama ücreti ödenmesi gerekiyor mu?
HHO yerleşkesi İstanbul Bakırköy'de bulunuyor. Konaklama için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz, aksine her ay burs alıyorsunuz. Okul yatılı ancak hafta sonu dışarı çıkabiliyorsunuz. Eğer aileniz İstanbul'da ise hafta sonunu ailenizin evinde geçirebilirsiniz.

1. SORU
Hava Harp için öncelikle MSÜ sınavına gireceksiniz. Daha sonra HHO sayısal olduğu için TYT'ye ve AYT sayısal kısmına gireceksiniz. Eğer çağrılırsanız mülakat aşamaları var.
HHO adayları mülakatları:
1. gün : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)
2. gün : Psikomotor Testi
3.gün: Sözlü Mülakat
Mülakatlarda başarılı olduktan sonra Sağlık Raporu alacaksınız.
Daha sonra çağrılırsanız Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) gireceksiniz.
Belli bir süre öğretmeniniz ile yerde derslere gireceksiniz, öğretmeninizle beraber uçacaksınız. Eğitim bittiğinde 1 kere siz uçağı tek başınıza süreceksiniz. ÖSU'yu da başarıyla geçtikten sonra bekleyeceksiniz.
Hava Kuvvetleri sizin hakkınızda YKS, Fiziki Yeterlilik ve Sözlü Mülakatınıza göre Aday Değerlendirme Puanını oluşturacak.(ÖSÜ'da başarılı olduğunuz halde bile okula alınmama ihtimaliniz var.)
ADP'si en yüksek kişiden okulun kontenjanına göre adp'si en düşüğe kadar HHO'ya alım yapılacak.(Diyelim Kontenjan 180, ADP'si 180. olan kişi en son alacak.)
Bütün bunları geçtikten sonra HHO okulu öğrencisi olacaksınız.
Bilgisayar mühendisliği bölümünü sen okulda okurken seçiyorsun. Ancak çıkma ihtimali kesin değil. Herkes başvuru yapıyor bölümler için, ders ve disiplin notlarına göre belirleniyor. Mesela sen 1. sıraya Bilgisayar Mühendisliği yazmana rağmen gelmeme ihtimali oluyor.

2.SORU
Okul yatılı ancak ailen İstanbul'da yaşıyorsa Cumartesi ve Pazar günü onların yanında kalabiliyorsun. Eğer değillerse cumartesi ve pazar okulda kalıyorsun, ancak okul cumartesi pazar seni serbest bırakıyor.
Yurt parası ödemiyorsun hatta askeri öğrenci olduğun için harçlık (maaş) alıyorsun.

Yine de gözden kaçırdığım şeyler olabilir.
Kılavuzu okumanı tavsiye ediyorum:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/MSU/kilavuz03032023.pdf

1. SORU
Hava Harp için öncelikle MSÜ sınavına gireceksiniz. Daha sonra HHO sayısal olduğu için TYT'ye ve AYT sayısal kısmına gireceksiniz. Eğer çağrılırsanız mülakat aşamaları var.
HHO adayları mülakatları:
1. gün: Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)
2. gün: Psikomotor Testi
3.gün: Sözlü Mülakat
Mülakatlarda başarılı olduktan sonra Sağlık Raporu alacaksınız.
Daha sonra çağrılırsanız Öğrenci Seçme Uçuşuna(ÖSU) gireceksiniz.
Belli bir süre öğretmeniniz ile yerde derslere gireceksiniz, öğretmeninizle beraber uçacaksınız. Eğitim bittiğinde 1 kere siz uçağı tek başınıza süreceksiniz. ÖSU'yu da başarıyla geçtikten sonra bekleyeceksiniz.
Hava Kuvvetleri sizin hakkınızda YKS, Fiziki Yeterlilik ve Sözlü Mülakatınıza göre Aday Değerlendirme Puanını oluşturacak.(ÖSÜ'da başarılı olduğunuz halde bile okula alınmama ihtimaliniz var.)
ADP'si en yüksek kişiden okulun kontenjanına göre Adp'si en düşüğe kadar HHO'ya alım yapılacak.(Diyelim Kontenjan 180, ADP'si 180. olan kişi en son alacak.)
Bütün bunları geçtikten sonra HHO okulu öğrencisi olacaksınız.
Bilgisayar mühendisliği bölümünü sen okulda okurken seçiyorsun. Ancak çıkma ihtimali kesin değil. Herkes başvuru yapıyor bölümler için, ders ve disiplin notlarına göre belirleniyor. Mesela sen 1. sıraya bilgisayar Mühendisliği yazmana rağmen gelmeme ihtimali oluyor.

2.SORU
Okul yatılı ancak ailen İstanbul'da yaşıyorsa Cumartesi ve Pazar günü onların yanında kalabiliyorsun. Eğer değillerse cumartesi ve pazar okulda kalıyorsun, ancak okul cumartesi pazar seni serbest bırakıyor.
Yurt parası ödemiyorsun hatta askeri öğrenci olduğun için harçlık (maaş) alıyorsun.

Yine de gözden kaçırdığım şeyler olabilir.
Kılavuzu okumanı tavsiye ediyorum:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/MSU/kilavuz03032023.pdf

Hocam KHO için sözelden girersek seçilebilir miyiz? Eşit Ağırlık şart mı?

Hocam KHO için sözelden girersek seçilebilir miyiz? Eşit Ağırlık şart mı?
Hocam kılavuzun 34.Sayfasında böyle yazıyor.
Milli Savunma Üniversitesi
Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türü
KHO: 2023-YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel Sınav Puanı
DHO: 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
Sahil Güvenlik K. Lığı namına (DHO): 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
HHO: 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
Asb. MYO: 2023-YKS TYT Sınav Puanı
Hocam bir şey daha söylemem gerek kadınsanız KHO'ya sözelden giremiyorsunuz. Ancak adınız Ahmet diye gözüküyor, girebilirsiniz yani.

Hocam kılavuzun 34.Sayfasında böyle yazıyor.
Milli Savunma Üniversitesi
Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türü
KHO: 2023-YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel Sınav Puanı
DHO: 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
Sahil Güvenlik K. Lığı namına (DHO): 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
HHO: 2023-YKS Sayısal Sınav Puanı
Asb. MYO: 2023-YKS TYT Sınav Puanı
Hocam bir şey daha söylemem gerek kadınsanız KHO'ya sözelden giremiyorsunuz. Ancak adınız Ahmet diye gözüküyor, girebilirsiniz yani.

Teşekkürler hocam. Bu arada Erkeğim bu yüzden sözelden de girebiliyormuşum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı