Milli Şuurumuzun Geldiği Nokta

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.494
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Bundan 30 yıl önce eğitim alanında uzman bir Japon heyeti ülkemizi ziyaret eder. Eğitim - öğretim üzerine kapsamlı bir araştırma yaparlar. Bunu rapor olarak dönemin başbakanı Turgut Özal'a sunarlar. Vardıkları sonuç milli ruh olarak ne kadar acınası durumda olduğumuzu çarpıcı bir şekilde ortaya koyar. Japon heyetinin sözleri; ''bu eğitimle gençlerinize milli şuur vermeniz mümkün değildir! Sizde maalesef milli ruh yok. Bu kez cevap hakkı bize doğar.

Siz Japonlar gençlerinize milli şuuru nasıl veriyorsunuz, nasıl bir eğitim programı uyguluyorsunuz ki bizimkini yetersiz buluyorsunuz?

Japon heyetinin sözcüsü: Biz eğitime şok testlerle başlarız. Önce çocukları uçak kadar hızlı trenlere bindirir ve çok katlı yollardan geçiririz. Robotlarla çalışan fabrikaları gezdirip, en üstün teknolojiyi gösteririz. Bunları görüp şaşkına dönen çocuklar da şöyle deriz: İşte bu baş döndüren teknolojileri atalarınız yaptı. Eğer siz daha çok çalışırsanız daha iyi teknolojiler yaparsınız, daha modern işlere imza atarsınız.

Daha sonra gençlerimizi Hiroşima ve Nagazaki'ye götürürüz. Düşmanın atom bombasıyla harap ettiği bölgeleri gösteririz. Bu sefer de onlar şöyle deriz: Eğer siz birlil ve beraberlik içinde çalışmazsanız düşmanlar sizin ülkenizi böyle yakar ve yıkar. Bu acınacak hale getirirler. Biz o gün birlik ve beraberlik içinde değildik. Sonucumuz bu oldu. Artık taraf seçme kararı sizin!

İşte biz gençlerimize milli şuuru çalışan ve üreten bir birey olmayı böyle aşılıyoruz. Arkadan Türk yetkililerinden ses duyulur: İyi de bizim Nagazaki ve Hiroşima'mız yok ki!

Japon sözcü döner ve şöyle der; sizin bunlardan daha önemli bir yeriniz var. Sizin bir metrekareye bin mermi düştüğü Çanakkaleniz var. Bu ruhla aşılanan sizin gençlerinizin bu dünyada boy ölçüşebileceği kimse olamaz der ve susar.

Salonu sessizlik kaplar ve Japon sözcü daha sonra sözlerine şunu ekler: Sizin tarihiniz ve Atatürk gibi bir lideriniz bizde olsaydı, bugün dünyaya hüküm eden tek ülke biz olurduk der ve sözlerini bitirir. Heyet ülkesine döner, aradan 30 yıl geçer ve bizim Çanakkaleden bir haber gençlerimiz bugün Enes Batur gibi karaktersizlerin bindiği arabanın içindeki rengine kadar bilir. Ama atalarının ne zorluklarla bu ülkeyi geleceğe yani bize bağış ettiğini bilmez. Bilemez.



Sözlerimi Atatürk'ün şu güzel sözüyle bitirmek istiyorum. Okuyup zaman ayıran herkese teşekkürler. Saygılar...

Atatürkçülük kola Atatürk dövmesi yaptırmakla ve onu insanların gözüne sokmakla olmuyor. Atatürk'ün ilkelerine ve sözlerine sahip çıkmakla oluyor.

Diğer sözlerine olduğu gibi bu sözüne de sahip çıkamadık Atam, affet.

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.
 
Son düzenleme:
Okurken neslimden utandım ve sadece 2 dakika sürdü... Sonra darkest dungeon'a devam ettim.
Bu duruma bizi sokanlar şuan damatlarını başa çıkarıyor ya :p.
 
Değişim kendinden başlar.
O değişimi başlatmak için sadece bir ele ihtiyacım vardı ailem sağlamadı gelirimi Half Life dan sağladım.
Şimdi ise hastanelerde sürünüyorum milli sporcu olma hevesine kapıldığım için şahsen benim yaşımdaki çoğu insan artık maddi düşünüp zevk uğruna yaşıyorlar Ülkeyi baştaki düşünsün diyorlar ama onlar sadece başta.
 
Biz o gün birlik ve beraberlik içinde değildik. Sonucumuz bu oldu. Artık taraf seçme kararı sizin!

Sürekli insanları kutuplaştıran, ayrıştıran siyasetçiler olduğu müddetçe bizim milli şuurumuz her zaman eksik kalacaktır. Son senelerde Cumhuriyete, Atatürk'e ve bu şahısların zıttı olan Osmanlıya hakaret eden şahıslar çoğaldı.

bizim Çanakkaleden bir haber gençlerimiz bugün Enes Batur gibi karaktersizlerin bindiği arabanın içindeki rengine kadar bilir.
Bu tipler zaten ayrı bir gereksiz. İnsanlar oturmuş, video çekmek dışında hiçbir katkısı olmayan insanların videolarını izleyerek onlara adeta tapıyor ve onlara değerinden fazla değer veriyor.
 
Salonu sessizlik kaplar ve Japon sözcü daha sonra sözlerine şunu ekler: Sizin tarihiniz ve Atatürk gibi bir lideriniz bizde olsaydı, bugün dünyaya hüküm eden tek ülke biz olurduk der ve sözlerini bitirir.

Atatürk sevmeyenleri anlamıyorum. Adam lider.

Adolf Hitler bile severim. Oda bir lider sonuçta. Kitlelere hitap eden bir insan. Kendisi bile Atatürk saygı duyan bir insandı.

Albert Einstein aslında ilk mesleğinin patent memurluğu olması gibi.

Enes Batur gelince. Sadece gülüyorum. En son 11 yaşındaki çocuk. Telefonda Enes Batur ile konuştum ve artık bende ünlü oldum diye ortalık da dolaşıyordu.

Yeni neslin işi zor ve umurumda bile değil açıkçası. Ben buralardan gitmeyi düşünüyorum. Bu kadar pahalı ve kalitesiz bir yer olamaz.

Markete gidiyorum. Kola almak için. Önümde insanlar var. Hadi hızlı olsana çukur başlayacak falan diye muhabbet ediyorlar. Çukur, survivor ve Enes Batur gibi kitleleri izleyen insanlardan pek bir şey beklememek lazım. Bu ülkenin işi zor.

Parası olan zaten Türkiye de durmuyor bile.
 
İçinde bulunduğumuz toplumsal savrulmanın ve yozlaşmanın bi çok sebebi var önümüzdeki yıllarda halkını soymayan yöneticiler idareye gelirse ülkenin durumunda düzelme başlayabilir. İrandaki okullarda evrim teorisi okutulur burada ise müfredattan çıkartılır heryere imam hatip açmakla bu ülkenin gençlerine ne verilebilir ki Tübitak'ın 1 dk bile bakmadığı projeleri yapan genclerimize Avrupada ABD'de ödüller veriliyor bu genclerin liseyi yada üniversiteyi bitirdiğinde bu ülkede kalacağına kim inanır kendi bilim insanlarına gençlerine değer vermeyen bi toplum diğer milletlerden geri kalmaya mahkumdur.
 
Şu Enes Batur'a da biraz fazla yüklenmiyor musunuz sanki? Sonuçta Youtube de binlerce içerik çeşidi var. Eğer aile, çocuğunun Enes Batur izlemesini istemiyorsa gidip Barış Özcan gibi ya da ne biliyim her hangi bir dil eğitimi gibi videolar izlettirebilir. Tabi bizim aileler çocuğun çenesi kapansın kafasında olduğu için herkes Enese Batur'a yükleniyor. Şahsen ben onda suç görmüyorum. Sonuçta attığı videolar izleniyor ve ekmeğini oradan kazanıyor. Eminim bu fırsat sizde olsa sizde yaparsınız. Arz talep meselesi yani.
 
Şu Enes Batur'a da biraz fazla yüklenmiyor musunuz sanki? Sonuçta Youtube de binlerce içerik çeşidi var. Eğer aile, çocuğunun Enes Batur izlemesini istemiyorsa gidip Barış Özcan gibi ya da ne biliyim her hangi bir dil eğitimi gibi videolar izlettirebilir. Tabi bizim aileler çocuğun çenesi kapansın kafasında olduğu için herkes Enese Batur'a yükleniyor. Şahsen ben onda suç görmüyorum. Sonuçta attığı videolar izleniyor ve ekmeğini oradan kazanıyor. Eminim bu fırsat sizde olsa sizde yaparsınız. Arz talep meselesi yani.
Enes Batur sadece bir örnekten ibaret. Metni düzgün okuyan bir kişi bunu rahatlıkla anlayabilir. Ki fazla izlenmesi o tipi eleştiremeyeceğim anlamına da gelmez.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı