Milli uçağımızdan ilk video TAİ TF-X

Ayrıca bir uçak ne kadar farklı tasarlanabilir? Veya bir uçağın kabiliyetli olması için illa ki öncekilerden alakasız bir tasarıma mı sahip olması gerekir.
Büyük devletlerin ürettiği uçakları inceleyin, zaten hepsi birbirine çok benziyor.
Bir tek şu radara görünmeyen uçaklar mecburi olarak diğerlerine kıyasla oldukça farklı bir tasarıma sahipler hepsi bu. Yoksa gövde - kanat yapıları zaten çok benzer çoğu uçakta.

Hele bir milletten göre göre "Yalnızca kendi kontrolümüzde olan" bir savaş uçağı üretelim. Sonra özgünleşiriz de merak etmeyin :)

Aerodinamik, sağlamlık falan derken hepsi aynı kapıya çıkıyor zaten. :)

@Halil1905 kardeşimizinde dediği gibi;
Önemli olan yazılımı ve motorunun yerli olması ayrıca cephedeyken tasarımlar savaşmıyacak.

Çinliler Kopyala Yapıştır yapa yapa geldiler bu güne. Daha düne kadar, kimisi halen çin mallaryla dalga geçerlerdi :rolleyes:
Ama şimdi baktığımızda; donumuza kadar Çin malı kullanmıyor muyuz efendiler :D
Gerekirse maket yaparak başlannalı ama bi yerden başlanmalı bence de efendiler :rolleyes:

İlk olarak profil resmine bir adet TÜRK bayrağı ekleyerek başlayabilirsiniz mesela. ;)

Hocam resimdeki bayan örnek aldığım, değerli bir insandır. Profil resmimin Fransa ile hiçbir ilgisi yoktur. Türk bayrağının önüne bu hanımefendiyi koysayďım sırıtırdı. Biraz anlayışlı olalım bence.

Çinliler Kopyala Yapıştır yapa yapa geldiler bu güne. Daha düne kadar, kimisi halen çin mallaryla dalga geçerlerdi :rolleyes:
Ama şimdi baktığımızda; donumuza kadar Çin malı kullanmıyor muyuz efendiler :D
Gerekirse maket yaparak başlannalı ama bi yerden başlanmalı bence de efendiler :rolleyes:
Hocam dediğinize aynen katılıyorum. Şu an çoğu arkadaşım umutsuzlar çünkü çok geride kaldık diyorlar. Ben en azından ne kadar erken o kadar iyi taraftarıyım. Bir yerden başlamak gerek gerçekten.

İlk olarak profil resmine bir adet TÜRK bayrağı ekleyerek başlayabilirsiniz mesela. ;)

Kırdınız hocam. Gereksiz mesajdan ceza da yiyecek olsam siz kimseye böyle bir şey söyleyemezsiniz. Profilime bakıp vatan sevgimi de sorgulayamazsınız. Ne olmuş Ftansa bayrağı varsa ben 16 yaşındayım 16. Sadece 16

Hocam ek olarak burada kimse kimsenin vatanseverliğini sorgulayamaz. Benim abim gazidir. Şu an gerćekten sizin gibi düşünen insanları görmek beni üzüyor. Ben zar zor bu lisede burslu okuyorum. Ama sizin gibilere rağmen ben nezaketi bırakmayacağım. Zaten ikimizin farklı yerlerde olmamızın sebebi de aramızdaki nezaket gibi farklardır

Ya şimdi yapmasına yapıyoruz bir şeyler ama seri üretim yok en basiti MPT-76 bile seri üretime hala geçmedi askerimiz hala G-3 HK-33 kullanıyor. Göstermelik mi yapılıyor bunlar. Altay tankı yaptık övdüler övdüler ama seri üretim yok ben bu işten birşey anlamadım.

Ya şimdi yapmasına yapıyoruz bir şeyler ama seri üretim yok en basiti MPT-76 bile seri üretime hala geçmedi askerimiz hala G-3 HK-33 kullanıyor. Göstermelik mi yapılıyor bunlar. Altay tankı yaptık övdüler övdüler ama seri üretim yok ben bu işten birşey anlamadım.
Hocam maalesef çoğu parçasını dışarıdan alsak da başlamak için yani. Mesela ben Arduino'yla robotik çalışmaları yaptım. Bir başlangıç kiti 250 TL'ydi. Ve yerli üretim değil yabancı bir firma Arduino. Yani bu duruma benzetebiliriz. İlk sizden önde olandan alırsınız, öğrenirsiniz ve ona yetişirsiniz ve hatta ben azimle çalışılırsa geçeceğimizi umuyorum diğer devletleri.

Tüfeğimizin seri üretimi var. Özel harekata 80 adet teslim edildi.

Altay için de ilk teslim 2018'de.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı