Ülkemiz ve geleceğimiz için faydalı olabilecek planlar açıklanıyor. Umarım, ülkemiz ve gençler için faydalı gelişmeler olur.
Heyecanlıyım. Bakalım neler olacak.
Heyecanlıyım. Bakalım neler olacak.
Biliyorum hocam, SpaceX için bir roketin fırlatma maliyeti 30 milyon dolar, maliyeti azaltmak için NASA gece gündüz çalışıyor, tarihte tasarlanmış en büyük roketi bile koskoca NASA 60 milyar dolar bütçesi var iken yapmadı, ben yine de ilerleyebileceğimizi düşünüyorum. Umudum var.Açıklanan bütçe az olsa da, hepsi aktif olarak uzay programı olan ülkeler. Ciddi anlamda giderleri var yani.
Evet, böyle karamsar vatandaşlar olduğu sürece hayal...Türkiye uzaya çıkması resmen hayal...
Biliyorum hocam, SpaceX için bir roketin fırlatma maliyeti 30 milyon dolar, maliyeti azaltmak için NASA gece gündüz çalışıyor, tarihte tasarlanmış en büyük roketi bile koskoca NASA 60 milyar dolar bütçesi var iken yapmadı, ben yine de ilerleyebileceğimizi düşünüyorum. Umudum var.![]()
Hocam nasıl çalışmıyor? Shutlle tekrar tekrar kullanılabiliyor diye üretildi, 5 tane ürettiler. Bakım masrafı çok olduğu için bıraktılar. Aynı şekilde Saturn V roketi de gayet güçlü, kargo kapasitesi en yüksek roket olmasına rağmen bıraktılar, hem de Apollo programı ile ay görevlerinde kullanılmıştı.NASA maliyeti azaltmak için çalışmıyor. NASA maliyeti azaltmak için çalışmaz, Senato NASA'ya ek bütçe verir.
En büyük roket derken bahsetmek istediğin Sea Dragon idi.SLS'in yapılamamasının sebebi, ABD halkının ve yeni siyasetçilerin, bu roketlere bu kadar para vermek istememeleri.
Haklısınız hocam.Bütçe konusunda bizi bir kenara bırakalım, şu an elle tutlur bir şey yokken bütçe de anlamsız kalır. Ancak NASA'nın da bütçesi, ABD gelirine göre az. NASA ile herhangi başka bir uzay ajansını karıştırmak doğru olmaz. Ne oradaki politikayı, ne de siyaseti senin benim aklım almaz.![]()
Hocam nasıl çalışmıyor? Shutlle tekrar tekrar kullanılabiliyor diye üretildi, 5 tane ürettiler. Bakım masrafı çok olduğu için bıraktılar. Aynı şekilde Saturn V roketi de gayet güçlü, kargo kapasitesi en yüksek roket olmasına rağmen bıraktılar, hem de Apollo programı ile Ay görevlerinde kullanılmıştı.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.