Mimari görselleştirme için sistem toplama tavsiyesi

donanza

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Cad, BİM, 3DS Max, Lumion, Enscape, Photoshop, vb benzeri programları kullanmaktayım. Aşağıdaki sisteme ne dersiniz? Daha uygun fiyatlı ekran kartı önerilerinize açığım.

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 3.80 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7nm işlemci.
Anakart: MSI MAG X570s Tomahawk Max Wi-Fi 5100MHz(OC) M.2 AM4 ATX anakart.
Bellek: Corsair 32 GB(2x16) Vengeance LPX 3600MHz CL18 DDR4 RAM.
Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 3060 Twin Edge OC LHR 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı //
SSD disk: Samsung 1TB 980 Pro w/ heatsink okuma 7000 MB-yazma 5000 MB M.2 SSD (MZ-V8P1t0cw)
Güç kaynağı: EVGA 650 b5, 80 Plus Bronze 650W Power Supply.
İşlemci soğutucu: Be Quiet! Dark rock Pro 4

Benzer amaçlı bir sistem topluyorum bir kaç aydır.

CPU Anakart SSD iyi duruyor.

Ben de sorduğumda ramlerin LPX modelini pek tavsiye etmemişti buradaki arkadaşlar.

Crucial Ballistix diye bir marka var, amd sistemler ile en yüksek performansa sahip ramler olduğu söyleniyor o bütçelerde.
GPU ve PSU konusunda yorumum yok.

Soğutucu olarak da alternatif olarak noctua nh-d15 bakıyorum, TR'de pek stok yok ancak amazondan falan chromax black versiyonu almayı planlıyorum. DRP4 ile arasında ufak da olsa sıcaklık farkı olduğu görünüyor testlerde.

Edit: Kasa belirtmemişsin bu arada.

Son düzenleme:
Benzer amaçlı bir sistem topluyorum birkaç aydır.

CPU Anakart SSD iyi duruyor.

Ben de sorduğumda RAM'lerin LPX modelini pek tavsiye etmemişti buradaki arkadaşlar.

Crucial Ballistix diye bir marka var, AMD sistemler ile en yüksek performansa sahip RAM'ler olduğu söyleniyor o bütçelerde.
GPU ve PSU konusunda yorumum yok.

Soğutucu olarak da alternatif olarak Noctua NH-D15 bakıyorum, TR'de pek stok yok ancak Amazon'dan falan chromax Black versiyonu almayı planlıyorum. DRP4 ile arasında ufak da olsa sıcaklık farkı olduğu görünüyor testlerde.

Edit: Kasa belirtmemişsin bu arada.

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim; RAM'leri biraz daha araştırayım o vakit. Açıkçası kasayı çok önemsemedim, en sona bıraktım kasa işini, NZXT H510 ATX Mid olabilir.

Rica ederim.

5800x çok ısınan bir işlemciymiş, bu sebeple kasayı soğuk tutmak, CPU için kullanacağın soğutma sisteminin verimli olması açısından çok önemli.

Hava akışı iyi olan kasalardan bana önerilenler; 1.500 - 2.500 TL bandında:

Corsair 4000d (bütçeye göre abisi 5000d'ye de bakabilirsin)
Phanteks P500A
Lian Li 215

Bu kasalardan 4000d için sanırım ilave fan alınması gerekiyor.

Ben bu sebeple Inventus'dan P500A aldım.(2.086 TL'ye aldım.)

Dark Rock Pro 4 çok büyük bir heatsinke sahip. Bu sebeple alacağın kasaya uyup uymayacağını da önceden kontrol etmende fayda var.

Herkese merhaba,

Cad, BİM, 3DS Max, Lumion, Enscape, Photoshop, vb benzeri programları kullanmaktayım. Aşağıdaki sisteme ne dersiniz? Daha uygun fiyatlı ekran kartı önerilerinize açığım.

Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 3060 Twin Edge OC LHR 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı //
SSD disk: Samsung 1TB 980 Pro w/ heatsink okuma 7000 MB-yazma 5000 MB M.2 SSD (MZ-V8P1t0cw)
sistem oyun için de mimari için de efsane ama bence ekran kartı ve anakartı msı ya da asus seç derim tavsiye soğutmaları gayet iyi
Herkese merhaba,

Bir de ankartın Intel için uyumlu gibi AMD anakartı da olabilir ama yine de bir bak ankarta ne olur ne olmaz sonra elinde kalmasın.

Son düzenleme:
Sistem oyun için de mimari için de efsane ama bence ekran kartı ve anakartı MSI'ya da ASUS seç derim tavsiye soğutmaları gayet iyi

Bir de ankartın Intel için uyumlu gibi AMD anakartı da olabilir ama yine de bir bak ankarta ne olur ne olmaz sonra elinde kalmasın.

Yorumların için teşekkür ederim, anakart MSI, AMD ile uyum konusunda aksi bir şeye rastlamadım, hatırlatma için yine de sağ ol 🤓

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı