Mimari render için 6700k sistem toplama

Kicaven

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar şu an için 4000tl bütçem var ve sistem toplamak istiyorum. Sistemi görsel olarak iliştireceğim.

Ayrıca ram olarak "Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı" kullanmayı düşünüyorum.

Ssd konusunda ise 1-2 ay sonra tamamlamayı düşünüyorum çünkü bu rakam bütçemi oldukça sarsacak bir miktarda.

Öncelikle bilgisayarı oyun için almıyorum. Önceliğim 2d/3d mimari çizim ve sonrasında vray ile render alacağım. Eski bilgisayarımda ufak renderlar bile oldukça uzun sürüyordu. Araştırdığımda vray in cpu ile render aldığını; gpu renderı sadece "real time" olarak alındığını öğrendim.-Eksik veya yanlış bilgi edinmiş olabilirim eğer hatalı bir yazı bildirirseniz çok memnun olurum.- Bu yüzden işlemciyi 6700k almayı düşünüyorum.

Kafama takılan soru ise ekran kartı. Ne yapacağım konusunda aşırı kararsızım. Hb da %10 indirim varmış linkteki kart 780tl ye geliyor. Böylece sistem 2800 civarlarına mal oluyor ki ssd yi de hemen alma şansım olacak. Bunun haricinde biliyorum rx 480 kart çıkacak ancak gpu render alan programların hemen hepsi nvidia destekli bu yüzden nvidia almayı düşünüyorum. -Her ne kadar cpu render alacak olsamda uzun vadede gpu render daha cazip gelirse geçmeyi düşünüyorum- Bu bağlamda ekran kartını yükseltmeli miyim bilmiyorum. Gtx1070 çıkmışken gtx970 almak istemiyorum fakat 960ile arasında da fiyat uçurumu var. Sizce ne seçmeli ne yapmalıyım? Aslında şöyle bir imkanım da mevcut. Sadece görüntü almak amaçlı idareten bir ekran kartı alıp 6800k işlemci, x99 chipsetli sistem alabilir ve 3-4 ay sonraya bu sisteme yakışacak bir kart da alabilirim.

Yani anlaşılacağı üzere kafam çok karışık kriterlerimi göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi, yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.
3.png

Bence ekran kartı konusunda çok kafanı karıştırma.Gtx960 hem CPU tabanlı programların çalışma penceresinde hem de GPU tabanlı programların render ve çalışma penceresinde gayet iyi bir tercih.Nacizane uyarım ram konusunda olacak.100 150 tl daha ayırıp düşük gecikme değerlerine sahip ram tercih edilebilir.

Yüksek frekansa sahip bellek gerekir. CL 16 da 3000 frekans için normal. CL 15 için fazladan para vermesine gerek yok çünkü render yapıyor fazla fark olmaz frekans artmadığı sürece.

Yorumlar için çok teşekkürler sogutucuyu sıvı soğutmaya çevirip daha hdd yerine 480lik 480lik ssd aldim. Kısa süre içinde de ekran karti alacağım gtx1060 da çıkacakmış belki onu beklerim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GTX 1060 beklerim diyorsanız bekleyiniz. Fakat 1070 çıkmışken 970 alınmaz diye birşey yok tabi ki. Zira aralarında 700-800 TL fiyat farkı var. 970 108p kullanıma yönelik, 1070 ise 2K.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı