Masaüstü/tower düşünüyorsanız, bazı fikri önerilerim olacak. Ürün önerisi değil.
- SAS, PCIe NVMe U.2/U.3 düşünmediğinizi varsayıyorum.
- Windows kullanacağınızı varsayıyorum.
- Boot+sistem+yazılımlar için, ama fake-RAID, ama soft-RAID yapıda RAID-1 kullanın. Bir çok işletim sistemi, RAID denetçi gerektirmeden iki diske RAID-1 olarak otomatik kurulum yapabiliyor.
- Verileri ayrı bir RAID-1'de tutun. Aslında ZFS RAIDz en iyisi ama, Windows'ta henüz yoktan farksız.
- Hem boot, hem de veri grubu için, en az yüksek consumer grade diskler alın. Daha iyisi enterprise grade alın. Ama DWPD'ye özellikle dikkat edin.
- İki tane oyun GPU kartı ile başlayın, köprülenmiş. Bütçe elverirse pro tabir edilen kartlara geçersiniz.
- Anakart-işlemci ikilisi bir derya. Intel olsun AMD olsun, Core i ya da Ryzen serisi mi, Xeon ya da EPYC serisi mi? Tek işlemci mi kullanacaksınız? İki işlemci mi? Bu sorulara yanıtı, "kaç tane x16 genişliğinde PCIe yuva gerekli size" sorusu verecek. Yani, iki tane GPU olacaksa, artı depolama denetçisi de olacak mı?
- Bellek, Core/Ryzen için ECC olmayan bellek, Xeon/EPYC için ECC (bana göre registered olan, load-reduced olmayan) bellek gerekecek.
- Monitör. Aklımda medikal monitörler var hep. Var ama 60 bin USD bu aletler.
.
Ya da hiç uğraşmayın. Masaüstü/tower için Dell Precision, laptop için Dell Precision Mobile (hele ki 7560 aklımı çeliyor ama bana göre deli para).