Üniversiteye göre değişir, misal iç mimarlıkta genel olarak kız çok olur bence çünkü erkeklerin ilgi alanı değil pek.Arkadaşlar lise nakil aldırdım hayırlısıyla bu sene inşallah düzgünce sınıfı geçeceğim. Ben inşaat teknolojileri alanını yani mimarlık bölümünü seçtim ve merak ettiğim şey şu. Sınıf mevcudunda kız mı fazla erkek mi?
Üniversiteye göre değişir, misal iç mimarlıkta genel olarak kız çok olur bence çünkü erkeklerin ilgi alanı değil pek.
Normalse (Standart mimarlıksa) eğer bence erkek daha fazladır.Hocam ben 3 yaşımdan beri bu işe meraklıyım ve ilgiliyim ben direkt olarak mimarlık okuyacağım sınıfta yani genel olarak kız mı olur?
Normalse (standart mimarlıksa) eğer bence erkek daha fazladır.
Hocam orasını pek bilmiyorum kusura bakmayın bakıp da şimdi biliyormuş taklidi yapmak istemem.Bana sadece inşaat teknolojileri alanı dendi bilgi verilirken.
![]()
TYT-AYT Net Sihirbazı
yokatlas.yok.gov.tr
YÖK Atlas'tan ilgili üniversitelerden birine girip "yerleşenlerin cinsiyet dağılımı" panelinden görüntüleyebilirsin. Mesela İTÜ mimarlık bölümünde 41 kadın 21 erkek öğrenci varmış. Tabii bunlar üniversite için sen liseyi soruyorsun sanırım en üstteki arkadaş üniversiteye göre değişir demiş o yüzden üniversite hakkında bilgi verdim.
İTÜ mimarlıkta okuyorum. "mimarlık" bölümünde sınıf 75 ise 45'i kızdı. Değişir.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.