Minecraft 10 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 8.1

Xilared

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2 GB
Ekran kartı
800 MB
Anakart
FOXCONN 2A8C
İşlemci
İntel Core 2 Duo E7500
PC'm Windows 7 idi. USB ile Windows 8.1 formatı attım. Minecraft yükledim ama 1.14.4 (OptiFine), 1. 18.9 ve 1.17.2 girdim. 3'ünde de 10 FPS. Hatta 1.7.2 birazcık daha az FPS alıyor. Diğer oyunlar normal fakat sadece Minecraft'ta sorun var. Önceden 40-50 FPS alıyorken şimdi 10 FPS Alıyorum.

PC'm Windows 7 idi. USB ile Windows 8.1 formatı attım. Minecraft yükledim ama 1.14.4 (OptiFine), 1. 18.9 ve 1.17. 2 girdim. 3'ünde de 10 FPS. Hatta 1.7. 2 birazcık daha az FPS alıyor. Diğer oyunlar normal fakat sadece Minecraft'ta sorun var. Önceden 40-50 FPS alıyorken şimdi 10 FPS Alıyorum.

OptiFine ayarlarında animasyon kapalı mı? FPS sınırlandırması var mı?

Ekran kartı sürücüsü kurulu mu? Ekran kartınızın sürücüsü kurulu değilse oyun onu tanıyamaz ve berbat FPS değerleri sunar. Ayrıca oyun orijinal değil ise de bu durum normal olabilir.

2 GB RAM'le Windows 8.1 kullandığımda 15-20FPS kaybetmiştim Warband'da 7'ye geri dön bence.
7 dönmeyi hiç düşünmüyorum ama diğer oyunlarda sıkıntı çıkmadı aynı FPS sadece Minecraft'da var.
MC Java sıkıntılı bir sistem optimizesi yok gibi yapabilirseniz bedrock kurun.
Emülatörlemi?
Ekran kartı sürücüsü kurulu mu? Ekran kartınızın sürücüsü kurulu değilse oyun onu tanıyamaz ve berbat FPS değerleri sunar. Ayrıca oyun orijinal değil ise de bu durum normal olabilir.
ekran.PNG

Yanlış bilgi
Hocam bende de bir ara PC de 4 GB RAM, 2 GB ekran kartı ve çok rahat 60 FPS verebilecek bir işlemci varken 10 FPS alıyordum. Ms. Config'den işlemci çekirdek kullanımını 1'den 4'e çektim; 10'dan 40'a çıktı FPS.
İstersen internetten ms. Config (sistem yapılandırması) işlemci kilidi ayarına bakabilirsin. Umarım sende de işe yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Hocam bende de bir ara PC de 4 GB RAM, 2 GB ekran kartı ve çok rahat 60 FPS verebilecek bir işlemci varken 10 FPS alıyordum. Ms. Config'den işlemci çekirdek kullanımını 1'den 4'e çektim; 10'dan 40'a çıktı FPS.
İstersen internetten ms. Config (sistem yapılandırması) işlemci kilidi ayarına bakabilirsin. Umarım sende de işe yarar.
2 işlemcim var ve zaten 2'de
msconfig.PNG

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı