Minecraft dahili ekran kartını kullanıyor

Meraklı1kişi

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar Minecraft oynarken FPS'im shaderlarla beraber çok düşüyor. RTX 3050 Ti kullanıyorum ve laptop kullanıcısıyım. Oyunda F3 menüsünde Intel Iris Xe Graphics çıkıyor. Arkadaşlarımda ise harici ekran kartlarının ismi çıkıyor. Düşük FPS almamın nedeni dahili ekran kartını kullanması mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    2,1 MB · Görüntüleme: 53
Ayarlar uygulamasını açın. Sistem > Ekran > Grafikler yolunu takip edin. Grafikler kısmında Uygulama Ekle kısmını Masaüstü Uygulaması yapıp Göz at'a tıklatın.

Minecraft açıkken görev yöneticisini aç ve Minecraft'a sağ tıkla. Dosya konumunu aç düğmesine tıklatınca bir dizin açılacak. Oradaki klasörde bulunan javaw.exe dosyasını ayarlara daha önce bahsettiğim göz at menüsünden ekleyebilirsin.

Listeye OpenJDK Platform Binary ya da Java(TM) Platform SE Binary adında bir öğe eklenecek. Onun üzerine ve Seçenekler düğmesine tıklayarak harici ekran kartını seçmek için Yüksek Performans seçeneğini işaretle.

Dostlar Minecraft oynarken FPS'im shaderlarla beraber çok düşüyor. RTX 3050 Ti kullanıyorum ve laptop kullanıcısıyım. Oyunda F3 menüsünde Intel Iris Xe Graphics çıkıyor. Arkadaşlarımda ise harici ekran kartlarının ismi çıkıyor. Düşük FPS almamın nedeni dahili ekran kartını kullanması mı?

Hocam bende de o sorun Valorant'ta oldu şarj etmiyorken harici ekran kartına geçiyor ben Valorant'ta ayarlardan düzelttim Minecraft'da öyledir sanırım.

Ekran kartınız NVIDIA ise NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarların yönetilmesi kısmından OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'su nu ekran kartınız olarak seçebilirsin.

1737400430093.png

Bu ayarları yaptıktan sonra oyunu veya bilgisayarı kapatıp açtınız mı ?

Ekran kartınız NVIDIA ise NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarların yönetilmesi kısmından OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'su nu ekran kartınız olarak seçebilirsin.

Eki Görüntüle 2402832
Arkadaşın dediği gibide yapabilirsiniz benim belirtiğim işlem olmassa 2. yol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı