Minecraft Hosting Önerisi

Makaleler
21
Merhabalar, bir sunucu kirayalacağım ve içerisinde 5-10 kişinin oynayacağını düşünüyorum. Ancak adam akıllı bir hosting lazım ve 4 GB RAM'in yeterli olacağını düşünüyorum. Bana fiyatı 40 TL civarında veya daha az iyi bir hosting önerir misiniz? Son sürüm kullanmayı düşünüyorum ancak 1.16.5 de olabilir.

Exaroton. Biz arkadaşlarla kullanıyoruz. Fiyatından emin değilim ama baya baya iyi 2 3 saat oynuyoruz en fazla bir kere lag giriyor oda nadiren.

Son düzenleme:
Merhabalar, bir sunucu kirayalacağım ve içerisinde 5-10 kişinin oynayacağını düşünüyorum. Ancak adam akıllı bir hosting lazım ve 4 GB RAM'in yeterli olacağını düşünüyorum. Bana fiyatı 40 TL civarında veya daha az iyi bir hosting önerir misiniz? Son sürüm kullanmayı düşünüyorum ancak 1.16.5 de olabilir.
Sunucuya fazla bir eklenti yada mod kurmayacak iseniz Aternos size fazlasıyla iyi gelecektir. Sanırsam sunucularında güncelleme yapmışlar ve eskiye nazaran daha akıcı bir oyun oynayabiliyoruz.

40TL Civarlarında 4GB Ram'li bir sunucu bulursan büyük ihtimal antik bir işlemci kullanıyordur.

Ben olsam VPS alıp içine Minecraft sunucusu kurardım. Eğer öyle yaparım diyorsanız hetzner tavsiye ederim.
VPS kötü bir tercih çünkü CPU Stealing olursa TPS rastgele zamanlarda 2 falan olabiliyor. Kendi makinem 8GB Ryzen 9 5950x ama VPS olduğundan çok yaşadım temiz sunucuda bile. VDS en iyisi. Hetzner de genelde kolay kolay Türkleri kayıt eden bir firma değil o yüzden illa ki VPS alınacaksa Advin Servers kullanılabilir ama CPU Stealing olayı çok ona dikkat edilmesinde fayda var.

VPS kötü bir tercih çünkü CPU Stealing olursa TPS rastgele zamanlarda 2 falan olabiliyor. Kendi makinem 8 GB Ryzen 9 5950X ama VPS olduğundan çok yaşadım temiz sunucuda bile. VDS en iyisi. Hetzner de genelde kolay kolay Türkleri kayıt eden bir firma değil o yüzden illaki VPS alınacaksa Advin Servers kullanılabilir ama CPU Stealing olayı çok ona dikkat edilmesinde fayda var.

5-10 Kişinin oynayacağı bir oyun için hetzner önermek saçma değil mi ?
R10 üzerinden uygun klasik türk hostinglerini tercih edebilirsiniz büyük kapsamda bir şeye ihtiyacınız yok gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı