Minecraft özel server nasıl kurulur?

SuiFlix

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlarlarımızla paralı parasız önemsiz 7/24 açık server kurmak istiyoruz biz bize oynayacağımız bildiğiniz site ya da yol var mı?

Arkadaşlarlarımızla paralı parasız önemsiz 7/24 açık server kurmak istiyoruz biz bize oynayacağımız bildiğiniz site ya da yol var mı?
Site önermek muhtemelen yasaktır. Ama bu işi yapan Hosting şirketleri bulunuyor. Kendi aranızda oynayacaksanız çok büyük bir sistem gerekmez 4 GB RAM bulunan bir sunucu kiralarsanız oynayabilirsiniz. Tabi onlar da aylık 40-50 TL'den başlıyor.

7/24 açık tutacağınız bir sunucuyu kimseye bedava vermezler. Kullanacaksanız Aternos kullanın güvenlidir korsana açabilirsiniz lag problemi olmaz(1.18 test edemedim) ama oyuna girmeden bir dakika önce açman gerekir. Paralı olarak Exaroton biliyorum. O da Aternos şirketinin bir alt dalı.

1642000873561.png

Bu tür ayarlarda 12 Euro oluyor.

7/24 açık tutacağınız bir sunucuyu kimseye bedava vermezler. Kullanacaksanız Aternos kullanın güvenlidir korsana açabilirsiniz lag problemi olmaz(1.18 test edemedim) ama oyuna girmeden bir dakika önce açman gerekir. Paralı olarak Exaroton biliyorum. O da Aternos şirketinin bir alt dalı.

Eki Görüntüle 1268233

Bu tür ayarlarda 12 Euro oluyor.
Aternos genelde laglı oluyor düzeltiydiyse bilemem ancak 12 Euro gibi saçma rakamlar vermektense Türk Hosting şirketlerinde 40-50 TL civarı reklam yapmıyorum ama Keyubu, Batihost ve Rabisu gibi firmalara bakabilirsiniz.

Aternos genelde laglı oluyor düzeltiydiyse bilemem ancak 12 Euro gibi saçma rakamlar vermektense Türk Hosting şirketlerinde 40-50 TL civarı reklam yapmıyorum ama Keyubu, Batihost ve Rabisu gibi firmalara bakabilirsiniz.
Aternos lag sorununu büyük oranda çözdü tabi 5 senelik bir survival oynamıyorsun lag olmaz. Türk hostinglere de bakmamıştım. Birkaç tane sunucu sitesi biliyorum hepside yabancı.

Aternos lag sorununu büyük oranda çözdü tabi 5 senelik bir survival oynamıyorsun lag olmaz. Türk hostinglere de bakmamıştım. Birkaç tane sunucu sitesi biliyorum hepside yabancı.
Türk hosting şirketleri genelde kendi çıkarı için her şeyi yapıyor. Ama büyük bir sunucu açmadıkça sorun yaşamazsınız. Eskiden 100-200 kişilik bir sunucum vardı kendi hosting şirketim benim sunucuma saldırıyordu. Neymiş DDoS koruması satabilirlermiş bize :D İşin özü kişisel, arkadaşlar ile takılmalık bir sunucu açmak için idealler ancak büyük bir sunucu yapar ve açarsanız kapattırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Eğer 3-4 kişi oynanacaksa 3-4 GB RAM yeterli piyasada 25-40 TL arası VDS-VPS dolu birini kiralayıp içine Linux işletim sistemi kurulup YouTube videosu izlenerek Minecraft sunucusu kurulabilir. Windows kurup uzak masaüstü ile daha kolay kullanım sağlayabilirsiniz ama 1.5GB RAM sisteme gider bu sorunlar yaratır Linux 200-300 MB RAM kullanacağı için sunucuya fazladan RAM kalır.

Başka bir çözüm daha var Host şirketlerinin sunduğu hazır paneller bu panellerden sunucu yönetimi aşırı basit oluyor her şey tek tıkla kuruluyor. Genelde fiyatlarda VPS-VDS fiyatlarından ucuz oluyor.

Son düzenleme:
Bir de şey sorum olacak bende ve 1 2 arkadaşta daha orijinal oyun ama diğerleri korsandan bağlanıcak Hamachi gibi ağdan bağlanabilıyorlar bu paralı serverlardada bağlanabilirler mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı